0700 20 223

Безплатна
консултация

Сервиз на климатици

Сервизните екипи на "БУЛКЛИМА ИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД извършват:

 • Пуск, настройка и въвеждане в експлоатация на ОВК системи
 • Гаранционен и извън гаранционен сервиз
 • Абонаментна поддръжка
 • Ремонт на съществуващи инсталации и съоръжения


Тук ще намерите няколко възможни случаи, изискващи нашата експертна намеса:

 • Редовно изключване на предпазителите /бушоните/ в ел.таблото
 • Загряване на захранващия кабел или щепсел
 • Нарушена изолация на захранващия кабел
 • Бутонът на дистанционното за включване не сработва /при условие че батериите на дистанционното са сменени скоро/
 • В даден работен режим се чува нехарактерен шум от системата
 • Светлинните индикатори мигат нетипично или на дистанционното управление се изписва цифра или буква, различна от зададения режим и градус на климатика


Ако климатичната система е в гаранция, клиентът е длъжен да представи валидна гаранционна карта при посещението на екипа.


Преди да дадете заявка за сервиз проверете:

 • Включен ли е климатикът в захранването?
 • Включен ли е таймерът на климатичната инсталация?
 • Има ли паднал или изгорял предпазител в електрическото Ви табло?
 • Подменяни ли са скоро батериите на дистанционното управление?
 • Зададена ли е подходяща стайна температура и работен режим за ефективна работа на инсталацията?
 • Почистени ли са въздушните филтри на машината?


Вашият климатик има нужда от ремонт? Можете да заявите Вашето сервизно посещение ТУК или да се обадите на телефонен номер 0700 20 223.ИЗТЕГЛЕТЕ МОБИЛЕН СЕРВИЗЕН СОФТУЕР - MOBILE TECHNICIAN
ИЗТЕГЛЕТЕ МОБИЛЕН СОФТУЕР ЗА ПОДБОР НА МУЛТИ СИСТЕМИ - Multi Selector
Сервиз за климатици

Когато температурите се покачват и лятото е близо, искате да сте сигурни, че климатикът Ви е изправен и ще Ви осигурява прохлада през горещите дни. Но как да сте сигурни в това? Има два начина - редовна профилактика на климатика и следене за промяна в работата му. При първия обезпокоителен сигнал, потърсете специалист по сервиз за климатици.
Виж повече

Имате ли нужда от сервиз за климатици

Както вече казахме, когато климатикът Ви даде признаци, че не работи както трябва, незабавно трябва да потърсите компетентен специалист за сервиз за климатици.

В случай, че не сте сигурни как да разберете, че имате нужда от сервиз за климатици - по-надолу в тази статия Ви даваме някои насоки.

Сервиз за климатици 1 - части

Сервиз за климатици, когато от уреда излиза топъл въздух?

Ако усетите, че климатикът духа топъл въздух, преди да потърсите сервиз за климатици, можете да проверете термостата на климатика. В случай, че е на режим на охлаждане, все още може да не се наложи от сервиз за климатици. Вместо това, опитайте да намалите температурата на климатика. Ако все още въздухът е топъл, възможно е въздушният поток да е ограничен, или да има проблем с компресора. Това вече е проблем, който трябва да бъде отстранен от професионалист по сервиз за климатици

Вероятно си мислите, че подобен проблем не е нещо, с което не можете да се справите и сами, и не е нужно да се занимавате със сервиз за климатици, но не забравяйте, че охладителната система на Вашия дом е сложна и изисква компетентен и професионален подход от специалист по сервиз за климатици. Само така ще сте сигурни, че проблемът е решен по най-добрия начин и няма да срещнете допълнителни затруднения в бъдеще.

Сервиз за климатици, когато въздушният поток не е достатъчен

Намаленият обем въздух, който климатикът подава в помещението, е често срещан признак и е задължително да се обадите на професионалист по сервиз за климатици.

Недостатъчният въздушен поток от климатика може да означава, че уредът не работи ефективно или че има запушване, което пречи на въздуха да се движи свободно. Това може да се дължи на запушен въздушен филтър или нещо по-сериозно, но само специалист по сервиз за климатици може да каже каква е причината и да я отстрани.

Като част от сервиз за климатици можем да Ви дадем допълнителни съвети как уредът да работи по-ефективно и да използвате по-оптимално въздушния поток, като например, добавяне на системи за зониране. По този начин, специалистът по сервиз за климатици не само ще отстрани проблема, но може да Ви даде насоки как да се възползвате от мощността на климатика си по най-добрия начин.

сервиз на климатици 2 - удобство

сервиз за климатици, при честа смяна на циклите на работа на уреда

Вашият климатик има сравнително рутинни цикли на охлаждане, независимо от температурата навън. Затова, ако забележите, че устройството се включва и изключва по-често и на по-къси интервали от време, е добре да се консултирате със специалист по сервиз за климатици. Разбира се, ако времето е много горещо, бихте могли да очаквате устройството да се включва по-често, да успее да осигури необходимата температура в помещението, но отново постоянното включване и изключване е лош сигнал, който налага преглед и сервиз за климатици.

Забележите ли, че климатикът Ви се включва и изключва на кратки интервали от време, свържете се с нас за сервиз за климатици. В някои случаи са достатъчни някои допълнителни настройки на уреда и това ще реши проблема, но зависимост от сериозността на проблема, може сервиз за климатици да не помогне и да се наложи да смените устройството.

Сервиз за климатици при висока влажност в помещението

През пролетта и лятото в някои градове, особено морските, въздухът навън може да е с по-висока влажност от обичайното. Това обаче не означава, че трябва да я усещате и на закрито - едно от предимствата на климатика е, че автоматично регулира влажността на въздуха. По тази причина, ако влагата в дома Ви е висока, е препоръчително да се свържете със специалист по сервиз за климатици.

сервиз на клиамтици 3 - жици

сервиз за климатици при течове от уреда

За да охлажда помещенията, климатикът работи с хладилен агент, който може да създаде конденз по време на работа на устройството, но уредът трябва да отвежда ненужната вода извън дома Ви. Затова, със сигурност се нуждаете от сервиз за климатици, ако забележите теч или влага около вътрешното тяло на климатика.

В този случай е от изключително значение да се обадите на сервиз за климатици максимално бързо, защото освен проблема, който климатикът Ви има, течовете могат да повредят дома Ви.

Сервиз за климатици при лоша миризма

Ако усетите неприятна миризма и смятате, че причината за нея е Вашия климатик, препоръчваме да се обадите на сервиз за климатици преди нещата да са станали по-лоши.

В този случай на устройството ще бъде направена диагностика от специалист по сервиз за климатици и той ще каже дали е необходима поправка, допълнителна настройка, цялостно почистване или е необходим по-сериозен сервиз за климатици във Вашия случай.

сервиз за климатици при необичаен шум на уреда

По време на работа, повечето климатици имат ниски нива на шум, предимно когато се включва или изключва охладителната система. Но трябва да потърсите сервиз за климатици, в случай на силни, внезапни или необичайни шумове, тъй като те могат да са сигнал за сериозни проблеми с охладителната система.

Дрънкащите или бръмчащи шумове могат да означават разхлабена част, която има нужда от преглед от професионалист по сервиз за климатици. Свирещите или виещи звуци могат да бъдат дори по-обезпокоителни. Този тип проблеми обикновено не изчезват сами, така че в този случай Ви е необходим специалист по сервиз за климатици, който да намери източника на проблема и да препоръча решение, което да ви осигури прохлада и комфорт.

Защо е важно Вашият сервиз за климатици да са професионалисти?

Професионализмът на Вашия сервиз за климатици означава, че сервиз за климатици ще бъде извършен в най-кратки срокове и по най-добрия начин, така че да не се налага да търсите сервиз за климатици отново и отново.

Добрият професионалист по сервиз за климатици ще отстрани текущия проблем, но и ще направи профилактика на устройството за други повреди, изискващи сервиз за климатици, които все още не са се проявили.

Затова, когато избирате специалисти за сервиз за климатици, вместо най-ниската цена, трябва да търсите професионалисти с опит в сервиз за климатици и със знания в областта на устройството и честите проблеми, които налагат сервиз за климатици. 

Имате ли нужда от сервиз за климатици

Защо е важно Вашият сервиз за климатици да са професионалисти?
Обади са за безплатна консултация