0700 20 223

за цялата страна

Булклима ЕООД

01
За нас

Булклима е българска компания с традиции в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията. Вече 25 години успешно налагаме на българския пазар комплексни иновативни и енергоспестяващи системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, предназначени за апартаменти, къщи, офиси, хотели, административни и производствени сгради.

Успехът ни се дължи на високия професионализъм, готовността ни да отговорим на всякакви предизвикателства и постоянните ни усилия за намиране на най-енергоефективните и модерни решения за всеки обект.

Създадена през 1992 година, дейността на фирмата обхваща внос, дистрибуция,  монтаж, гаранционен и извънгаранционен сервиз на съоръженията.

За нас
02
Дейност

В резултат на своя дългогодишен опит и професионализъм,  днес фирмата разполага със свои представителства и специалисти в повечето градове на България и предлага цялостни решения в следните области:

  • Изграждане на централна климатизация с VRF системи на административни , промишлени, жилищни и хотелски сгради;
  • Професионални решения за климатизация на офиси, магазини, ресторанти и жилищни помещения със индивидуални и мулти сплит системи;
  • Изграждане на вентилационни системи;
  • Климатизация на административни, промишлени, хотелски и жилищни сгради с водоохлаждащи агрегати (чилъри) и вентилаторни конвектори;
  • Комплексно решение за климатизация и БГВ с термопомпи въздух-вода;
  • Изграждане на инсталации за БГВ със слънчеви колектори;
  • Профилактика, гаранционен и извънгаранционен сервиз, обезпечен с оригинални резервни части.
Дейност

От 1999г. Булклима е официален вносител и дистрибутор за България на продуктитe с марка General от FUJITSU GENERAL Ltd./Japan – световен лидер в производството на климатична техника.

GENERAL FUJITSU – Япония – е една от първите японски компании за производство на висококачествена климатична техника. Създадена през далечната 1935г. на миналия век, днес е водещ световен лидер в производството на отоплителни и охладителни системи за дома, офиса, хотели, административни и жилищни сгради. GENERAL FUJITSU влага своя 80 годишен опит в прецизния подбор и изработка на всеки детайл. Богатата гама от съоръжения намира приложение във всеки проект, без ограничения и условия. Компанията е утвърдена на българския и световен пазар. Водеща цел е постигане на перфектен вътрешен комфорт, независимо дали е за една стая, няколко стаи или целия дом. GENERAL FUJITSU предлага широка гама от единични сплитове с мощности от 7 000 до 90 000 BTU, както и мулти сплитове за много помещения. За еднофамилни къщи и апартаменти се предлагат термопомпи въздух-вода GENERAL FUJITSU  WATERSTAGE, които осигуряват отопление, охлаждане и битова гореща вода през цялата година с енергоефективен коефицент без алтернатива. За административни комплекси, офис сгради и хотели GENERAL FUJITSU предлага своите добре познати и отличаващи се с надежност, енергоефективност, сигурност и неограничени възможности последно поколение централизирани климатични системи VRF AIR STAGE на директно изпарение.


Многообразието от дейности и продукти налага  директен внос  и от други реномирани производители. Булклима е официален представител и вносител на съоръжения, производство на:  Atlantic Groupe/ France, Olimpia Splendid / Italy, Galletti Group/ Italy, Actionclima S.r.l. / Italy, Olefini S.A. / Greece и др.

Atlantic Groupe  е водещ френски производител на отоплителна техника и предлага решения за отопление, подгряване на вода  и вентилация за битови и търговски нужди. В продуктовото фолио на фирмата са включени продукти за потребителски комфорт: термопомпи, електрически конвектори и лири, индустриални калорифери, газови котли и др. В Atlantic Groupe  работят 6 500 служители, в 19 завода и реализират оборот от € 1,5 милиарда, годишно. Дружеството е лидер в производството на термопомпи въздух-вода, електрически бойлери и конвектори.

Olimpia Splendid – Италия  предлага дизайнерски вентилаторни конвектори с вграден радиатор и с дебелина само уникалната от 12,9 см.! Те съчетават комфорт, дизайн и тиха работа благодарение на тангенциалните си вентилатори и вградения конвективен радиатор, посредством, който конвекторите могат да отопляват помещенията и при неработещ вентилатор!
Olimpia Splendid Италия произвежда и широка гама инверторни термопомпи за битови приложения. Те са от разделен тип с външно и вътрешно тяло, на изключително конкурентни цени, осигуряващи отопление, охлаждане и производство на топла вода за къщи до 300м². Възможни са опции за включване на соларни панели и отопление на басейни. Инверторните термопомпи на Olimpia Splendid Италия се предлагат и с патентованата си технология с отделен хладилен на фреон 134А, предназначен изцяло за производство на битова гореща вода.

Galletti Group e италианска фамилна компания с над 100 годишна история, пример за съчетание на традиция и иновации. В продуктовото портфолио на компанията са водоохлаждащи агрегати с мощност до 1200kW, вентилаторни конвектори и топловъздушни апарати.
Качеството и техническите параметри на всички  съоръжения, произведени от Galletti  са гарантирани Eurovent.

ACTION CLIMA – Италия - богата гама от вентилаторни конвектори за битови и индустриални приложения. Основните предимства, които правят продуктите на ACTION CLIMA Италия предпочитани, са конкурентните цени, перфектния дизайн и уникалната възможност за четиристранно,  на почти 360⁰ регулиране на нагнетателната въздушна струя, много висок комфорт, постигнат благодарение на изключително ниските шумови характеристики. Освен със стандартни размери, ACTION CLIMA Италия предлага и вентилаторен конвектор с височина само 38см. Невероятно богатата гама от аксесоари към продуктите улеснява монтажа им без да налага никакви ограничения.  

Olefini - електрически и водни въздушни завеси за индустриални и битови приложения. Размерите са от 70см. до 300см. Дължина, с възможност за комбиниране. Те могат да бъдат с жични и безжични дистанционни управления, както и модели с BMS контол.

ASPEN – Англия: Кондензни помпи.  
Задълбочените познания в областта на климатичната техника, позволяват на ASPEN да разработят технически решения, които имат за цел надеждното отвеждане на отделящия се конденз и гъвкав и опростен  монтаж на кондензните помпи.
Като признание на ангажимента на Aspen за предоставяне на иновативни, водещи на пазара продукти, компанията е отличена с наградата Queens за иновации. Наградата признава разработката на Aspen за иноваторска гама помпи, предназначена за всички видове инсталации за климатизация.


НАДЕЖДНОСТ, ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И КОНКУРЕНТНИ ЦЕНИ са акцентите, залегнали в политиката на Булклима.

"Ние предлагаме не просто инсталации, а енергоефективни и работещи решения”

Комфорт или икономия? И ДВЕТЕ!
Постигането на оптималният ефект от отопление/охлаждане е от съществено значение за качеството на живот и работоспособността на всеки, и намаляването на енергийните разходи се е превърнало в един от основните проблеми на съвремието ни. Именно затова предлаганите от Булклима решения са насочени към висока енергийна ефективност чрез използване на технологични иновации, включващи детектори за присъствие, индивидуално програмиране, централизирани системи за управление, хибридни продукти или системи 2-в-1 и много други.

Работейки с Булклима, Вие ставате част от система, удовлетворяваща конкретните нужди на крайния потребител, в която същевременно са гарантирани атрактивни ползи за всички участници в процеса на дистрибуция. Това се постига в резултат на предлагането на продукти на водещи производители с оптимално съотношение "цена-качество", които Ви дават възможност да предлагате нещо различно, което би Ви отличило от останали участници на пазара.

Булклима предлага решения, постигащи желания от клиента комфорт, с максимално ниски експлоатационни разходи и оптимална цена на първоначалната инвестиция.

Булклима има представителства в цялата страна, благодарение на развитата си дилърска мрежа.