0700 20 223

Безплатна
консултация

Енергийна ефективност

Програма Енергийна Ефективност 2016 - 2018

Програма Енергийна Ефективност за дома представлява кредитен механизъм за финансиране на енергийната ефективност в жилищния сектор, като кредитополучателите ползват безвъзмездна финансова помощ от 10% за проекти в къщи, с едно и две самостоятелни жилища и 20% за проекти в многофамилни жилищни сгради с над три самостоятелни жилища.

Чрез нея, потребителите имат възможността да си закупят инверторен климатик GENERAL FUJITSU или инверторна термопомпа въздух-вода, което води до по-голямо енергоспестяване и по-ниски сметки за електроенергия. Инверторните климатици GENERAL FUJITSU са едни от най-енергоефективните до момента на световния пазар. Техният коефициент на полезно действие COP достига до 4,8.

Три лесни стъпки за кандидатстване

Стъпка 1:

1. Изберете желаното от Вас оборудване с енергиен клас А или B+

2. Изберете вашия консултант от партньорите на GENERAL в България

3. Вземете оферта и проформа фактура с подробно описание на оборудването, като може на място да ви попълнят и бланката за кандидатстване (изтегли от ТУК)

Стъпка 2:

1. Посетете банков клон на ОББ или Про Кредит Банк

2. Попълнете молба-декларация за кредит по програма „Енергийна ефективност“

3. Приложете - оригиналната оферта/проформа фактура, издадена, подписана и подпечатана от официалните дистрибутори на GENERAL FUJITSU (тях може да видите ТУК)

Стъпка 3:

1. В рамките на кратък период от време очаквайте да получите отговор от избраната банка и да подпишете договора за кредит.

2. До 4 месеца от завършване на Вашия енергоспестяващ проект, посетете клона на финансиращата банка, за да кандидатствате за помощ, като приложите всички необходими документи.

3. След успешна проверка на завършения проект от административен специалист на програмата, получавате по банков път договорената безвъзмездна помощ.


Струва Ви се прекалено сложно? Посетете наш офис ето ТУК и ще Ви съдействаме с оформяне на документацията.

Обади са за безплатна консултация