0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Термопомпи SAMSUNG

20 май, 2021

SAMSUNG е утвърдено име, когато става дума за домашна техника и електроника, с репутация на компания, която предлага иновации и високо качество в широка продуктова гама. Термопомпи SAMSUNG не правят изключение - термопомпи SAMSUNG са подходящи за всеки дом и са сред най-препоръчваните от специалистите по монтаж и поддръжка.

Термопомпи SAMSUNG - основа на EHS гамата на SAMSUNG 

Термопомпи SAMSUNG са основа на системите за отопление вода-въздух на компанията, които чрез използването на ефективна технология, осигуряват изключителен комфорт и ниски експлоатационни разходи.

Термопомпи SAMSUNG са създадени въз основа на високоефективна технология, която може да осигури отопление и топла вода във Вашия дом целогодишно.

Термопомпи SAMSUNG предлагат интелигентно решение за външен монтаж, който поддържа комфорта във Вашия дом и намалява парниковите емисии.

Термопомпи SAMSUNG са основата и на климатична система Samsung EHS TDM Plus (Time Division Multi). Монтажът ѝ е вътрешен - на стената на дома Ви, като осигурява както отопление, така и охлаждане на помещението. Отличава се със своя триъгълен дизайн, който позволява поставянето на по-голям вентилатор, по-широка всмукателна решетка, както и по-широка повърхност за подаване на въздуха към помещението. Допълнително, филтърната Easy Filter Plus предлага чист и по-здравословен въздух с уникалното си антибактериално и антивирусно покритие. 

Всички системи, част от EHS серията, базирани на термопомпи SAMSUNG, поддържат

Samsung Wifi Kit, който Ви позволява да контролирате климатичната си система с помощта на приложение на Вашия телефон или таблет. По този начин можете да включвате и изключвате термопомпи SAMSUNG навсякъде и по всяко време, както и да контролирате функциите и да планирате тяхната работа.

термопомпи samsung 2 - хол

Термопомпи SAMSUNG EHS - екологична и икономична отоплителна система вода-въздух

Термопомпи SAMSUNG са под наименованието EHS - Ecological and Economical Heating System, което означава “екологична и икономична отоплителна система”. Създаването на термопомпи SAMSUNG EHS е резултат от фокусирането на компанията върху намаляването на въглеродните емисии и на зависимостта от изкопаеми горива в световен мащаб. Като резултат, всички продукти на компанията, включително и термопомпи SAMSUNG, имат сертификат за екологичност.

Термопомпи SAMSUNG EHS са тип вода-въздух и осигуряват висок сезонен COP (коефициент на ефективност). Това означава, че термопомпи SAMSUNG отделят минимално количество въглеродни емисии, имат ниски експлоатационни разходи и работят ефективно дори при ниски температури.


Термопомпи SAMSUNG EHS Mono

Термопомпи SAMSUNG EHS Mono са сред най-препоръчваните термопомпи SAMSUNG. Те са проектирани да заемат възможно най-малко място във Вашия дом, като тези термопомпи SAMSUNG предлагат и възможност за дистанционно управление.   

Термопомпи SAMSUNG EHS Mono имат изключително компактно външно тяло, което по думите на производителя, е с около 40% по-малко и по-леко от тези на конкурентите. По този начин, при ограничения във външното пространство, термопомпи SAMSUNG EHS Mono може би са правилният избор за Вас.

Всички основни компоненти на термопомпи SAMSUNG EHS Mono са разположени във външното тяло, а в допълнение има малка контролна кутия, която трябва да бъде поставена на закрито. Системата термопомпи SAMSUNG EHS Mono може да бъде поръчана и със специален предварително проектиран водопроводен цилиндър, за да се намали времето за монтаж и разходите.

Спецификация на термопомпи SAMSUNG EHS Mono

термопомпи SAMSUNG EHS Mono имат компактно външно тяло с малка вътрешна кутия за управление

 • Капацитет на охлаждане на термопомпи SAMSUNG EHS Mono: 14 kW
 • Капацитет на отопление на термопомпи SAMSUNG EHS Mono: 16 kW
 • Мощност 3 фаза
 • Ниво на шума на термопомпи SAMSUNG EHS Mono: до 66 dBA
 • Размери на термопомпи SAMSUNG EHS Mono (Ш x В x Д): 940 x 1420 x 330 мм
 • Диапазон на работната температура на термопомпи SAMSUNG EHS Mono за охлаждане: 10 - 46° C
 • Диапазон на работната температура термопомпи SAMSUNG EHS Mono за отопление: -25 - 35° C
 • Захранване на термопомпи SAMSUNG EHS Mono: 280 - 415V

термопомпи samsung 3 - предложение

Предимства на термопомпи SAMSUNG EHS Mono

Термопомпи SAMSUNG EHS Mono Ви предлагат следните предимства:

 • С термопомпи SAMSUNG EHS Mono имате по-ниски разходи за електроенергия
 • Най-ефективните котли за топла вода предлагат около 92-92% ефективност, като останалите 7-8% загуба на енергия е от отпадъчни газове. За разлика от тях, термопомпи SAMSUNG, вода-въздух има 300% ефективност. Това означава, че за всеки 1kW енергия, използвана от термопомпи SAMSUNG, те произвеждат 3kW енергия. Това означава не само висока възвръщаемост на инвестицията, но и по-ниски експлоатационни разходи, както и по-ниски разходи за енергия.
 • Термопомпи SAMSUNG EHS Mono помагат за намаляване на въглеродния отпечатък
 • Термопомпи SAMSUNG EHS Mono са системи за отопление и топла вода, използващи възобновяеми енергийни източници, вместо изкопаеми горива, като газ и нефт. Това значително намалява въздействието върху околната среда.
 • Термопомпи SAMSUNG използват малко количество електроенергия за работа, но въпреки това, те могат да намалят въглеродните емисии на дома Ви с до 50%. В допълнение, термопомпи SAMSUNG използват хладилен агент, който също е с ниско въздействие върху околната среда.
 • Термопомпи SAMSUNG EHS Mono са лесни за поддръжка
 • Средният живот на котлите за топла вода е между 8 и 10 години, докато при редовна професионална поддръжка, термопомпи SAMSUNG вода-въздух могат да работят безпроблемно до 25 години, като същевременно, ще се налага и от по-рядко сервизиране.
 • С термопомпи SAMSUNG EHS Mono можете да поддържате постоянна температура в дома си целогодишно
 • Термопомпи SAMSUNG работят ефективно и в най-студените зимни дни в България, тъй като са проектирани да се справят с температури до -20°C.

Цени на термопомпи SAMSUNG

Точната цена, която ще платите за покупка и инсталация на термопомпи SAMSUNG зависи от модела и специфичните Ви изисквания, както и от фирмата, която ще наемете за монтаж на термопомпи SAMSUNG.

При избор на термопомпи SAMSUNG, трябва да имате предвид, че въпреки че цената на инсталация на термопомпи SAMSUNG може да Ви изглежда висока, всъщност това важи само за първоначалните разходи за термопомпи SAMSUNG. В дългосрочен план термопомпи SAMSUNG Ви предлагат до 25 години по-ниски разходи за енергия и поддръжка.

Въпреки това, ако цената на термопомпи SAMSUNG не отговаря на Вашия бюджет, обърнете се към нашите консултанти - те ще Ви предложат различни възможности според Вашите изисквания и конкретни нужди. Също така, те могат да отговорят и на всеки въпрос, свързан с термопомпи SAMSUNG или другите системи за отопление и топла вода, които предлагаме.

Интересувате се от термопомпи SAMSUNG?

При въпроси или интерес към термопомпи SAMSUNG, свържете се с нас. Ние ще Ви предоставим изчерпателна информация и ще Ви дадем насоки при избора на термопомпи SAMSUNG или други системи за отопление и топла вода, според Вашите изисквания.


Термопомпи SAMSUNG - основа на EHS гамата на SAMSUNG

 Термопомпи SAMSUNG EHS - екологична и икономична отоплителна система вода-въздух

Термопомпи SAMSUNG EHS Mono

Цени на термопомпи SAMSUNG

Интересувате се от термопомпи SAMSUNG?

Обади са за безплатна консултация