0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Термопомпа цена

30 март, 2020

Термопомпа цена е умна инвестиция в енергийна ефективност, по-ниски текущи разходи от конвенционалните методи за отопление и много по-ниски нива на емисии на въглерод. Така че, ако търсите по-екологично енергийно решение, тогава термопомпа цена определено е нещо, което трябва да имате предвид. Дори има възможност Вашата термопомпа цена да бъде свързана към други системи, използващи възобновяеми енергийни източници (например фотоволтаични панели), вместо или като допълнение към захранването от електрическата инсталация и по този начин да намалите още повече количеството на емисиите от Вашата термопомпа цена.

Преди да се спрете на инсталация във Вашия имот на термопомпа - цената обаче е сред първите въпроси, които изникват. Дали си заслужава инвестицията за термопомпа цена? По-долу ще се опитаме да Ви дадем насоки, които да Ви помогнат, а ако имате нужда от по-детайлна консултация за термопомпа цена, можете да се обърнете към нашите специалисти - те ще отговорят изчерпателно на всички Ваши въпроси и ще Ви помогнат с избора на най-добрия начин за отопление, според специфичните Ви нужди и изисквания.

Заслужава ли си термопомпа цената, за да сменя източника си на отопление?

Решението за инсталиране на термопомпа цена, работеща с източник въздух или геотермална система за термопомпа цена земя - вода, зависи от голям набор от фактори.

Използването на термопомпа, цената на която да си заслужава напълно, е оправдано, когато използвате изкопаеми горива за отопление на вашия имот. Ако разчитате на нафта, електричество, течен газ или твърди горива, за отопление, термопомпа цена въздух - вода или земя - вода може да бъде добър начин да намалите въглеродния отпечатък и да спестите пари от сметките за енергия.

От друга страна, първоначалната инвестиция за инсталация на термопомпа цената е сравнително висока. Това означава, че ако търсите евтин начин за повишаване на енергийната ефективност на вашия имот и да спестите от сметките за енергия, термопомпа цена може да ви разколебае и е по-добре да се спрете на алтернативни начини, като намаляване на загубите на топлина в имота, например изолация на стените и тавана. Освен това, ако използвате газоразпределителната мрежа за отопление на дома и водата, с инсталирането на система с термопомпа, цената може да не доведе до очакваното намаляване на разходите в краткосрочен план, но в дългосрочен план все пак можете да откриете немалко предимства от използването на термопомпа, цената на която да си заслужава инвестицията.

Термопомпа цена 1
Термопомпа цена - оферти

Как да съм сигурен, че моята термопомпа цена си струва?

Преди да се спрете на термопомпа цена, отговорете си на следните четири въпроса:

  • Технологията, използвана за контрол на температурата и гореща вода на избраната термопомпа цена, най-подходяща ли е за Вашия имот?
  • Избрали ли сте правилната термопомпа цена спрямо размера на Вашия имот?
  • Необходим ли ви е допълнителен източник на топла вода, използвайки термопомпа цена?

Нашите консултанти ще Ви помогнат при избора на подходяща термопомпа цена, в зависимост от имота и нуждите му, така че да удовлетворят всички Ваши изисквания за качество и термопомпа цена.

Термопомпа цена - изисквания към инсталацията

След като сте си отговорили на въпросите по-горе и вече сте избрали Вашата термопомпа цена, за да получите пълно удовлетворение от Вашата термопомпа, цената за инвестицията на която да се изплати във времето, уверете се, че Вашата термопомпа цена е инсталирана правилно от компетентен инсталатор от Булклима, съгласно препоръките на производителя.

Освен това, трябва да знаете, че по правило термопомпа цена предлага по-добра ефективност, когато е свързана към системи за подово отопление или вентилаторни конвектори, отколкото към радиаторни системи. Това се дължи на по-ниските температури на водата, изисквани от методите за подаване на топлина при термопомпа цена. Доставянето на отопление към радиатори предлага средно 86% от ефективността на подово отопление от термопомпа цена.

Термопомпа цена 2
Термопомпа цена - предложения

Как да сте сигурни, че термопомпа цена ще работи за Вашите финанси?

Има много ползи от инсталирането на система за отопление с термопомпа, цената обаче е важна, затова когато решавате дали да инвестирате, най-вероятно първо ще се запитате дали термопомпа цена е стабилна финансова инвестиция за Вас.

В сравнение със стандартен кондензационен котел, термопомпа цена често може да изглежда доста плашещо, но в дългосрочен план поставянето на термопомпа цена може да се окаже изключително добра инвестиция за Вас. Най-добрият подход е да планирате как Вашата термопомпа цена ще се отрази на бюджета Ви е дългосрочен план.

Термопомпа цена според Вашите нужди

Попитайте нашите консултанти какви са възможностите предложената термопомпа цена да ви спести от сметките за енергия и се уверете, че системата с термопомпа цена е достатъчна за Вас и нуждите на вашия имот.

Термопомпа цена за възвръщаемост на инвестицията

Разберете колко можете да спестите на годишна база, а след това изчислете колко години ще са ви необходими, за да покриете първоначалната инвестиция за термопомпа цена. Имайте предвид, че цената за отопление, която плащате в момента, вероятно ще нарасне драстично, така че инвестирайки в термопомпа цена вие пестите и от бъдещото поскъпване на горивата.

Както бе посочено по-горе, за термопомпа, цената за възвръщаемост на инвестицията вероятно ще бъде за много по-кратък период, ако замества електрическа, нафтова или отоплителна система на въглища.

Термопомпа цена 3
Термопомпа цена - тенденции

Термопомпа цена според периода, в който притежавате имота

При изчислението на възвръщаемостта на термопомпа цена, трябва да вземете предвид и периода, за който имотът ще бъде Ваша собственост. За да бъде рентабилна инвестицията за термопомпа цена, трябва да го притежавате за период, по-дълъг от необходимия за изплащането на системата. След инсталирането на Вашата термопомпа, цената за поддръжка е много ниска, така че можете спокойно да пренебрегнете този разход в общата сметка.

Система за отопление с термопомпа цена може да Ви върши работа около 20-30 години, дори повече, което Ви дава възможност да спестите сериозна сума пари (и въглеродни емисии) в дългосрочен план.

След като вземете предвид горните фактори, вече можете да получите реалната стойност, която Ви предоставя предложената Ви термопомпа цена. Като допълнителна добавена стойност към термопомпа цена, можете да добавите и намалените въглеродни емисии и използването на възобновяема енергия за отопление, които не са включени финансово във Вашата термопомпа цена.

Насоки при избор на термопомпа цена

Потенциален проблем, който може да изникне, дори да се спрете на най-добрата предлагана термопомпа цена на пазара е възможността имотът Ви да не е подходящ за избраната термопомпа цена или инсталацията Ви да не е според изискванията на производителя. Затова, когато избирате, не винаги е добре да залагате на най-ниската оферта за термопомпа цена, а е препоръчително да изберете официален представител на термопмопа цена. По този начин ще получите качествен монтаж, според всички изисквания на производителя, което Ви гарантира ниски разходи по поддръжка на отоплителната система и по-дълъг живот на Вашата термопомпа цена.

Искате ли да знаете повече за термопомпа цена от Булклима?

Провокирахме ли интереса Ви към термопомпа цена? Ако искате да научите повече, не пропускайте да се свържете с наш консултант, който ще Ви даде пълна информация за цялата гама от продукти, предлагани от Булклима.

 

Заслужава ли си термопомпа цената, за да сменя източника си на отопление?
Как да съм сигурен, че моята термопомпа цена си струва?
Термопомпа цена - изисквания към инсталацията
Как да сте сигурни, че термопомпа цена ще работи за Вашите финанси?
Насоки при избор на термопомпа цена
Искате ли да знаете повече за термопомпа цена от Булклима?

Обади са за безплатна консултация