0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Първи стъпки в избора на термопомпа за Вашия дом

02 Ноември, 2020

Обмисляте варианта да закупите термопомпа за отопление на Вашия дом, но не знаете откъде да започнете? Специално за Вас сме подготвили тези първи стъпки, които трябва да извървите, за да изберете най-подходящата термопомпа за Вашето жилище. Отделете време да анализирате дома си, за да можете лесно да откриете Вашата термопомпа. Разбира се, винаги можете да разчитате на професионалистите от Булклима, които да Ви помогнат с насоки и съвети.

Термопомпа за вашия дом 1
Термопомпа за вашия дом

Термопомпа и местоположение на дома Ви

Имайте предвид, че всеки детайл е от значение при избора на нискотемпературни термопомпи – изложението на имота, влажността на въздуха и особено външните температури, през зимата и през лятото. Това са все характеристики, които в последствие оказват влияние върху необходимата мощност при проектиране на системата за отопление с термопомпа.

Термопомпа за вашия дом 2
Термопомпа за вашия дом - характеристики

Термопомпа и характеристики на Вашия дом

Дали е апартамент или пък е къща? Колко са стаите в дома Ви, колко са обитателите, колко са високи таваните? Имате ли съседи, които се отопляват? Отговорите на всички тези въпроси ще помогнат на Вашите консултанти да Ви насочат към най-правилния избор на  термопомпа.

Термопомпа и площ на жилището

Тук е от значение не само квадратурата, но и това дали имате един, два, три етажа? Не забравяйте да споменете и неотопляемите помещения (гаражи, сутерен, таван), тъй като те могат да генерират големи топлинни загуби. Всички тези данни ще помогнат за правилния избор на термопомпа и точното оразмеряване на инсталацията.

Термопомпа за вашия дом 3
Термопомпа за вашия дом - инсталация

Термопомпа при вече изградена отоплителна инсталация

Това е още един важен момент, с който трябва да запознаете специалистите, които ще поставят термопомпата и прилежащата ѝ инсталация. Част от клиентите имат поставени радиатори и котел, но е важно да уточните какъв е техният вид, дали системата е отворена или затворена, искате ли да продължите да я използвате и т.н.

След като вече имате цялата тази информация за Вашето жилище, специалистите могат да Ви насочат към конкретна мощност на термопомпа, която ще Ви свърши работа. В тази фаза ще се ориентирате и за цената на инсталацията. Много хора правят грешката да поставят по-слаба термопомпа и инсталация, за да спестят от първоначална инвестиция. Имайте предвид, че това би Ви създало много проблеми в бъдеще, тъй като няма да постигнете желания ефект. Термопомпата е дългосрочна инвестиция, която може да се възвърне още след първите няколко отоплителни сезона, така че не правете компромис с качеството!

 

Термопомпа и местоположение на дома Ви
Термопомпа и характеристики на Вашия дом
Термопомпа и площ на жилището
Термопомпа при вече изградена отоплителна инсталация

Обади са за безплатна консултация