0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Нови модели високостенни инверторни климатици на FUJITSU GENERAL подходящи за сървърни зали и големи помещения: модели ASHG30LMTA; ASHG36LMTA

16 Октомври, 2017

В последните години сървърните зали са от изключителна важност за почти всяка фирма. От първостепенно значение е да се осигурят оптимални температурни условия за работа на компютърния хардуер. Това ще гарантира, че техниката няма да прегрее, което може да причини забавяне, изключване или в по-сериозни случаи цялостно блокиране, което би довело до загуба на данни.

Подсигуряването с висококачествена система за охлаждане от доказан производител и използване на климатична техника с най-високо ниво на сигурност в тази много важна стая, е много по-рентабилно от инсталирането на конвенционална марка с много по-голям риск от повреда.

Инсталирането на високостенна климатична система е най-често срещаното средство за охлаждане на подобен тип стаи. Основната причина за този избор е, че студената въздушна струя може да се насочи директно към сървъра, за да го охлажда постоянно.

В тази връзка, инженерите на Fujitsu General са насочили усилията си към създаване на подходяща климатична система, която гарантира запазване на оптимална температурна среда в най-важната зала във Вашия офис.

Моделите ASHG30LMTA; ASHG36LMTA са създадени със следните характеристики:

Широк капацитет и мощна циркулация на въздушния поток

Широкият капацитет и мощната циркулация на въздушния поток са постигнати чрез голям топлообменник, дълга турбина с кръстосан въздушен поток, DC вентилаторен мотор с голям капацитет и изцяло нов дизайн на въздушния поток с двойно засмукване.


Функция „Сървърна зала“

За да се осигури постоянно ниската температура в залата, климатичните системи трябва да могат да гарантират постоянна работа. На схемата по-горе е показана синхронна работа посредством свързването на 2 вътрешни тела с кабел. Охлаждането се осъществява дори при ниски външни температури и среда с ниска влажност.

Възможността за настройка на няколко различни режима на работа, осигурява нужната сигурност за тази специфична среда:

  • Редуващ се режим: Двете тела се редуват при работа.
  • Поддържаща работа: ако едното тяло спре, другото започва да работи автоматично.
  • Поддържаща функция: в случай на повишаване на температурата, двете тела започват да работят едновременно, за да гарантират необходимия капацитет


Работа в широк температурен диапазон

Дори при сурови външни условия, климатичните системи запазват оптималния си работен капацитет. Охлаждането на помещението се гарантира дори когато външната температура падне под -15°С.

Високаенергийна ефективност

Инженерите на General Fujitsu са подобрили значително капацитета на полезно действие на новата климатична система. Модел ASHG30LMTA е с енергиен клас А++, а модел ASHG36LMTA е А+.

Сензор за присъствие

Вграденият сензор за присъствие улавя наличието на хора в помещението и намалява мощността, когато те го напуснат. Когато хората се върнат, той автоматично възстановява предишния режим на работа.

Независимо дали ще използвате климатичните системи за охлаждане на сървърните зали в офиса или други големи помещения, специалистите на Fujitsu General съветват винаги да следите за годишната поддръжка на уредите. Тяхната професионална профилактика е от изключително важно значение за оптималната работа на машините.

За повече информация относно моделите и техните характеристики, не се колебайте да се свържете с инженерите на Булклима ЕООД, които ще Ви дадат най-добрите професионални съвети за климатици Fujitsu General.

Обади са за безплатна консултация