0700 20 223

за цялата страна

Новини

Да преодолеем гравитацията с кондензни помпи ASPEN PUMPS

24 Ноември, 2021

Как да преодолеем гравитацията, като не забравяме за конденза?


В миналото дрнирането е било използвано за отстраняване на конденза от климатиците, но в много приложения това, на пръв поглед просто решение, може да бъде трудно за инсталиране, неестетично за вътрешния и външния дизайн и дори може да представлява потенциална опасност за здравето и безопасността. Кондензната помпа е ефективното решение на този проблем.

Дренаж – какво е това?

Кондензът е нещо естествено в процеса на охлаждане. Следователно, когато инсталират климатична система, независимо дали е в домашно, търговско или промишлено пространство, монтажниците трябва да вземат предвид отвеждането на конденза от климатика. В някои случаи може да се източи през пластмасова тръба, която отвежда водата от системата. Този традиционен метод обаче има много потенциални недостатъци, като: проблеми, свързани с неудобствата причинени от изтичащата вода, ограничения на пространството и липса на гъвкавост при избора на място за монтаж.

Например, инсталирането на дренаж в нови сгради може да бъде трудно, ако това не е било взето предвид в етапа на проектиране. Добавянето на климатичната система в една сграда след завършване на нейното строителство също може да бъде голямо предизвикателство.

Гравитационните дренажни системи, в идеалния случай, изискват климатика да бъде поставена близо до външната стена, както и достатъчно място за инсталиране на дренажната система. Без предварително да е планирано къде да бъде разположена дренажната система, климатиците може да бъдат монтирани и далеч от външни стени или в помещения с ограничено пространство и това да затрудни дренирането на конденза.

Решението!

Дренажните помпи са доказали, че вече не е небходимо да се съблюдава гравитацията при отвеждането на конденза, тъй като помпата може да източва вода както нагоре, така и извън климатика, като неутрализират гравитацията и предлагат повече възможности за разполагане на климатика в помещението. Помпите могат да отстраняват конденза лесно и ефективно, независимо от приложението, както у дома, така и в офиса на 30-ия етаж на сграда или в мазето на болница. Високото качество на помпите е важно, за да издържат дълго време и да не причиняват течове.

Изборът на правилната помпа е изключително важен, а кондензните помпи ASPEN PUMPS са проектирани за употреба в различни приложения и могат да бъдат прилагани в разнородна среда.

Както изборът на помпата, така и професионалният и монтаж трябва да се извършват от професионалисти.

Например:

Помпите Mini Orange могат да се монтират както вътре, така и извън модула, което означава, че в случаи, когато помпата трябва да  бъде монтирана далеч, тя може да бъде скрита над тавана и все пак да може да изпомпва вода до 10 метра нагоре.

Същата, но с по-малък размер, но със същите технически параметри, е и помпата Mini Aqua. Двете помпи се предлагат и във версии Silent +.

Mini Blanc е идеална за приложения, където се изисква лесен достъп до помпата, монтирана на климатика. Тези помпи са идеални за офиси, училища и университети поради лесния им монтаж и лесен за поддръжка дизайн.

Електронната помпа: Mini Lime Silent + с ниво на шума само от 20 dB (A) и лакът, разположен в корпуса, е идеална за търговски офис помещения.

Популярна помпа тип резервоар е Max Hi-Flow c максимален дебит от 550 l/h, което я прави идеална за гореща и влажна среда, където се генерира голямо количество конденз.

Дружеството ASPEN PUMPS произвежда помпи за отстраняване на конденза, които са подходящи за различни приложения и работа в различни условия. Благодарение на тези помпи климатичните системи са по-естетични и по-лесни за поддръжка от традиционните системи за отвеждане на конденза по гравитационен път.

За повече информация относно широката гама от продукти на Aspen Pumps, моля, посетете www.aspenpumps.com.