0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Да преодолеем гравитацията с кондензни помпи ASPEN PUMPS

24 Ноември, 2021

Как да преодолеем гравитацията, като не забравяме за конденза?


В миналото дрнирането е било използвано за отстраняване на конденза от климатиците, но в много приложения това, на пръв поглед просто решение, може да бъде трудно за инсталиране, неестетично за вътрешния и външния дизайн и дори може да представлява потенциална опасност за здравето и безопасността. Кондензната помпа е ефективното решение на този проблем.

Дренаж – какво е това?

Кондензът е нещо естествено в процеса на охлаждане. Следователно, когато инсталират климатична система, независимо дали е в домашно, търговско или промишлено пространство, монтажниците трябва да вземат предвид отвеждането на конденза от климатика. В някои случаи може да се източи през пластмасова тръба, която отвежда водата от системата. Този традиционен метод обаче има много потенциални недостатъци, като: проблеми, свързани с неудобствата причинени от изтичащата вода, ограничения на пространството и липса на гъвкавост при избора на място за монтаж.

Например, инсталирането на дренаж в нови сгради може да бъде трудно, ако това не е било взето предвид в етапа на проектиране. Добавянето на климатичната система в една сграда след завършване на нейното строителство също може да бъде голямо предизвикателство.

Гравитационните дренажни системи, в идеалния случай, изискват климатика да бъде поставена близо до външната стена, както и достатъчно място за инсталиране на дренажната система. Без предварително да е планирано къде да бъде разположена дренажната система, климатиците може да бъдат монтирани и далеч от външни стени или в помещения с ограничено пространство и това да затрудни дренирането на конденза.

Решението!

Дренажните помпи са доказали, че вече не е небходимо да се съблюдава гравитацията при отвеждането на конденза, тъй като помпата може да източва вода както нагоре, така и извън климатика, като неутрализират гравитацията и предлагат повече възможности за разполагане на климатика в помещението. Помпите могат да отстраняват конденза лесно и ефективно, независимо от приложението, както у дома, така и в офиса на 30-ия етаж на сграда или в мазето на болница. Високото качество на помпите е важно, за да издържат дълго време и да не причиняват течове.

Изборът на правилната помпа е изключително важен, а кондензните помпи ASPEN PUMPS са проектирани за употреба в различни приложения и могат да бъдат прилагани в разнородна среда.

Както изборът на помпата, така и професионалният и монтаж трябва да се извършват от професионалисти.

Например:

Помпите Mini Orange могат да се монтират както вътре, така и извън модула, което означава, че в случаи, когато помпата трябва да  бъде монтирана далеч, тя може да бъде скрита над тавана и все пак да може да изпомпва вода до 10 метра нагоре.

Същата, но с по-малък размер, но със същите технически параметри, е и помпата Mini Aqua. Двете помпи се предлагат и във версии Silent +.

Mini Blanc е идеална за приложения, където се изисква лесен достъп до помпата, монтирана на климатика. Тези помпи са идеални за офиси, училища и университети поради лесния им монтаж и лесен за поддръжка дизайн.

Електронната помпа: Mini Lime Silent + с ниво на шума само от 20 dB (A) и лакът, разположен в корпуса, е идеална за търговски офис помещения.

Популярна помпа тип резервоар е Max Hi-Flow c максимален дебит от 550 l/h, което я прави идеална за гореща и влажна среда, където се генерира голямо количество конденз.

Дружеството ASPEN PUMPS произвежда помпи за отстраняване на конденза, които са подходящи за различни приложения и работа в различни условия. Благодарение на тези помпи климатичните системи са по-естетични и по-лесни за поддръжка от традиционните системи за отвеждане на конденза по гравитационен път.

За повече информация относно широката гама от продукти на Aspen Pumps, моля, посетете www.aspenpumps.com.


Обади са за безплатна консултация