0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Как да изберем правилната термопомпа за нас? - 2 част

12 юни, 2017

Продължение на статията

Термопомпите за топла вода са компактно съоръжение, оползотворяващо аеротермалната енергия. Те са прекрасен начин да поддържат желаната температура в домът ни, без излишни разходи. Те извличат топлина от околната атмосфера и използвайки принципите на термодинамиката я отдават на водата във водосъдържателя. (за по-подробна информация относно работата на термопомпите, моля вижте нашата предходна статия). Тази форма на получаване на енергия не може да се изхаби и допринася за значително спестяване от сметките ни за електричество. Термопомпите консумират само необходимото електричество, за да работи компресора и аксесоарите му. Поради тази причина, това изисква 3 до 4 пъти по-малко енергия.

За да не мислите допълнително и за горещата вода, дали сте включили бойлера, дали ще има ремонт на топлофикационната система в квартала, доверете се на термопомпите за отопление и за битова гореща вода на Atlantic.

Серията LORIA DUO предлага възможно най-доброто решение благодарение на оптимизираният си дизайн и управление, в комбинация с компактен топлообменник и вграден резервоар за гореща вода. Като допълнителен плюс, системата има ергономичен дизайн, подходяща е за малки помещения.

Основни предимства:

 • COP до 4.96 (+7°C / +35°C)
 • Енергиен клас А+++
 • Вграден 190 л. резервоар за битова гореща вода със серпентина и електрически
 • Пълно инверторно управление
 • Ниско енергийна консумация на циркулационната помпа
 • Стандартна вградена електрическа защита
 • Възможност за две топлинни зони
 • Магнитен филтър против замърсяване
 • Обособен шкаф, за лесен достъп до вътрешните компоненти на системата при дейности по поддръжката.

Едно от най-модерните и пазещи околната среда съоръжение за отопление, БГВ и охлаждане това са хибридните термопомпи. Те представляват комбинация от високоефективен газов котел и термопомпа въздух-вода. Дефинирани са като хибридни, поради факта че осигуряват енергия, благодарение на два различни, функциониращи съвместно енергийни източника. Технологията им позволява оползотворяването на енергията от горивото почти без загуби. Това е от полза както за околната среда, за икономията на разходи, както и за редуциране използването на енергийни ресурси и ограничаване на емисиите на въглероден диоксид. Хибридните термопомпи се предлагат с различни работни режими. Те могат да бъдат използвани за предоставяне на топлинна енергия за задоволяване на по-голямата част от нуждите за отопление, а котелът да бъде включван по време на периодите с ниски температури на околната среда през зимата или при пиково потребление.

Според специалистите на Atlantic, хибридната термопомпа е идеалното решение при проекти за реновиране. Термопомпа въздух - вода е свързана с бойлер, от където идва и името на хибридната термопомпа. С него термопомпата е основен доставчик на енергия. Бойлера стартира само когато това се налага. Хибридните термопомпи се предлагат с умна пилотна система. По този начин всеки уред води до максимална икономия на енергия.

Хибридните термопомпи Atlantic не правят компромис в съчетанието на комфорт и енергийна ефективност. Хибридната технология позволява комбинирана работа на термопомпата и бойлера, като представя повишена ефективност и безопасност. Серията ALFEA HYBRID комбинира в себе си термопомпа, бойлер и резервоар за производството на битова гореща вода.

Ако имате нужда от температура на водата над 80°C, то вашият избор трябва да се спре на  термопомпена сплит система с инверторна помпа и вградена газова горелка -  мултиенергийна високотемпературна хибридна технология.

ALFEA HYBRID DUO GAS включва топлообменник, спомагателен газов бойлер и резервоар за гореща вода с хидравличен модул. Тази комбинация отговаря на най-взискателните изисквания.

Основни предимства:

 • 120л. бойлер от неръждаема стомана, със специална защита от котлен камък, който може да подсигури нуждите на 6 членно семейство.
 • Високотемпературно изпълнение: позволява температура на изходящата вода до 80°C
 • COP: до 4.29 (+7°C / +35°C)
 • Управление, което планира програмирането на системата за по-малка консумация на ел. енергия и два независими прекъсвача.
 • Подобрена работа на термопомпата при ниска температура
 • Лесен монтаж и поддръжка: панел за лесно достигане на компонентите на системата, платформа за поддръжка вградена в горелката.
 • Патентован коаксиален топлообменник
 • Инверторно управление
 • Циркулационна помпа с енергиен клас А
 • Иновация в моделите ALFEA HYBRID DUO GAS R – нова опция в управлението, която позволява да се оптимизира отоплението с още по-голямо пестене на ел. енергия.
 • Режим за охлаждане

Относно другите наши съвети, за избора и работата на термопомпите, моля вижте нашата предходна статия.

Булклима ЕООД предлага цялата гама термопомпи на Атлантик.  За повече информация относно всички модели, свържете се с офиса фирмата и изберете най-подходящият модел за вас!

Обади са за безплатна консултация