0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Хиперинверторни климатици

30 март, 2020

Понятието хиперинверторни климатици се свързва с висок клас уреди, които предлагат най-доброто на пазара в момента. Всъщност, в началото това е търговска марка на популярна компания, която използва “хиперинверторни климатици” за един от своите модели, за да изтъкне високата технология и стилния дизайн, които той предлага на потребителите. Понастоящем, хиперинверторни климатици се използва като нарицателно за висок клас уреди, които могат да предложат високо качество, съчетано с естетика и функционалност. Накратко казано, хиперинверторни климатици е синоним на инвертори, предлагащи най-доброто от технологичните постижения в областта на климатизацията.

Какво представлява инверторната технология при хиперинверторни климатици?

Инверторът е важна част от климатичната технология зад хиперинверторни климатици. Той контролира скоростта на двигателя на компресора във Вашите хиперинверторни климатици, като по този начин непрекъснато регулира температурата във Вашия дом.

Компресорът на хиперинверторни климатици работи непрекъснато с променлива честота, така че да имате възможност да поддържате отоплението и охлаждането равномерни през целия ден.

Инверторната технология, използвана в хиперинверторни климатици е много търсена, тъй като инверторите работят при по-ниски експлоатационни разходи, а едновременно с това предлагат висока ефективност, повече надеждност на системата, което означава по-малко повреди и поддръжка.

Хиперинверторни климатициса популярни за потребителите, тъй като предлагат икономически ползи и намаляват текущите разходи на домакинството, което може да допринесе за значителни икономии в дългосрочен план. Ако търсите подходящо решение за климатизация на офис или работно пространство, изборът на хиперинверторни климатици ще Ви помогне за намаляване на консумацията на електроенергия, респективно и разходите. Въпреки че има разлика при първоначалната инвестиция за конвенционални и хиперинверторни климатици, в дългосрочен план инверторната технология спомага за намаляване на разходите. По тази причина, е добре да обмислите използването на хиперинверторни климатици.

Как работят хиперинверторни климатици?

Вече стана дума, че при хиперинверторни климатици, инверторната технология контролира честотата на компресора в рамките на климатичния блок. Моторът на хиперинверторни климатици поддържа скоростта и захранва потока на хладилния агент в системата, за да поддържа необходимата температура в помещението.

Ползата за потребителя, която хиперинверторни климатици предлагат чрез използването на инверторната технология, е сериозно намаляване на консумацията на енергия и увеличаването на експлоатационния живот на хиперинверторни климатици.

Хиперинверторни климатици 1
Хиперинверторни климатици - цени

С какво хиперинверторни климатици са различни от конвенционалните климатици?

Случвало ли Ви се е да посетите дом или офис, които се отопляват с конвенционална климатична система, която не е  инверторна? Вероятно сте забелязали как устройството спира и започва отново да работи, за да поддържа стайната температура постоянна. Тази непрекъсната смяна на начина на работа на компресора увеличава консумацията на енергия. С използването на тази технология, поддържането на постоянна температура в помещенията е предизвикателство, особено когато има повече обитатели, или ако през лятото помещението се огрява от слънцето и температурата му се покачва, както и когато през зимата тя спада при облачно време. Към всичко това се добавят и високите нива на шум при работа на системата. Това може да е особено некомфортно, когато конвенционалните климатици са инсталирани в спални, в детски стаи или в работни помещения.

Променливата скорост на мотора на хиперинверторни климатици им позволява не само да консумират по-малко енергия, но и нивата на шум са значително по-ниски.

Иначе казано, нивата на шум и поддържането на температурата са основните разлики между конвенционалните и хиперинверторни климатици.

Защо да изберете хиперинверторни климатици?

Причината хиперинверторни климатици да са толкова популярни се дължи на факта, че те осигуряват изключително високи нива на ефективност, в сравнение с останалите климатици, при една и съща консумация и, както споменахме вече, разполагат с интелигентна технология, с чиято помощ желаната температура в помещението се поддържа постоянна, независимо от външните фактори.

Вашите хиперинверторни климатици установяват наличието на хора в помещението, непрекъснато отчитат текущата температура, така че при необходимост да се направи корекция, за да се постигне и поддържа желаната температура, зададена от потребителя.

Хиперинверторни климатици: икономична и комфортна климатизация

Освен останалите предимства на хиперинверторни климатици, потребителите ги предпочитат и заради факта, че по този начин могат да намалят сметките си за електричество, запазвайки целогодишния си комфорт.

Хиперинверторни климатици 2
Хиперинверторни климатици - оферти

Хиперинверторни климатици: безпроблемна работа

Високото качество на компонентите и революционната технология позволява на хиперинверторни климатици да осигурят комфорта на потребителя години наред. Иновативната и надеждна технология намалява разходите за консумативи и за  поддръжка на системите, а експлоатационният живот на хиперинверторни климатици е по-дълъг, което означава, че ще можете да използвате хиперинверторни климатици по-дълго време.

Хиперинверторни климатици: комфорт и тишина

Постоянното стартиране и спиране на компресора на неинверторните климатични системи, може да попречи на почивката Ви, ако имате по-лек сън. Хиперинверторни климатици Ви дават възможност да се насладите на пълноценна почивка по всяко време на денонощието, като Ви гарантират постоянна регулация на температурата, според Вашите текущи нужди.

Хиперинверторни климатици имат по-дълъг живот

Когато инвестирате в хиперинверторни климатици, искате да можете да ги използвате за продължителен период от време. Разбира се, няма вечни електроуреди, тъй като с времето се износват, но със сигурност, бихте предпочели да се радвате на покупката си максимално дълго. С избора на хиперинверторни климатици получавате точно това.

Тайната за дългия живот на хиперинверторни климатици е в ефективността на технологията, която позволява на системата да работи при по-ниски нива на натоварване, а в резултат, Вашите хиперинверторни климатици ще издържат теста на времето и няма да Ви се налага да търсите нов климатик дълго време.

Хиперинверторни климатици 3
Хиперинверторни климатици - предложения

Хиперинверторни климатици работят бързо

Когато включите конвенционална климатична система, вероятно ще забележите, че ще отнеме известно време, докато тя започне да отоплява или охлажда помещението. Технологията на хиперинверторни климатици им позволява да започнат работа много по-бързо и да намалят времето за достигане до желаната температура. Това означава, че с хиперинверторни климатици няма нужда да чакате, за да получите желания комфорт у дома или в офиса.

Хиперинверторни климатици са идеални за всички помещения, независимо дали ги използвате у дома, в магазин, офис или хотел. При всички случаи ефективно се справят с контрола на температурата, като осигуряват удобство и комфорт на хората в помещението, при това за рекордно кратко време.

Заслужава ли си да изберете хиперинверторни климатици?

Когато търсите климатична система, която предлага съвременни смарт технологии и висока ефективност при  отопление и охлаждане, няма как да подминете хиперинверторни климатици. Ако искате да намалите разходите за електричество, хиперинверторни климатици отново са Вашето решение.

Собствениците на жилища и офиси все по-често избират хиперинверторни климатици, не само поради икономическите ползи, но и заради използването на съвременна технология, която намалява нивата на шума, управлява по-ефективно температурата и улеснява контрола на уреда, но всичко това е в комплект с енергийна ефективност и природосъобразност.

Свържете се с екипа от специалисти на Булклима, за да обсъдим нуждите Ви и да Ви предоставим избор от хиперинверторни климатици, които отговарят на Вашите специфични изисквания.

 

Използването на превъзходна степен е по-добре да се избягва, според мен, ако няма наистина солидни доказателства, че това е най-ефективната система. А дори сега това твърдение да е вярно, текстът ще остане актуален, дори ако на пазара се появи нещо по-ефективно.

Но, това е лично мнение, без да съм специалист, така че може и да не съм права.

 

Какво представлява инверторната технология при хиперинверторни климатици?
Как работят хиперинверторни климатици?
С какво хиперинверторни климатици са различни от конвенционалните климатици?
Защо да изберете хиперинверторни климатици?
Заслужава ли си да изберете хиперинверторни климатици?

Обади са за безплатна консултация