0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Хибридни термопомпи – умният избор за отопление на дома

09 Ноември, 2020

Повишаването на цените на тока и изчерпването на изкопаемите горива ни карат да търсим нови, по-ефективни методи за отопление на дома. Едно от най-умните и иновативни решения е изборът на хибридни термопомпи. Нека видим какво представляват те, как работят и кои са основните им предимства.

Хибридни термопомпи – умният избор 1
Хибридни термопомпи – умният избор

Какво представляват хибридните термопомпи?

Това са електрически устройства, които служат за отопление през зимата и охлаждане през лятото, но освен това хибридните термопомпи могат да доставят и топла вода за дома.  За отопление те използват както електричество, така и изкопаеми горива – най-често газ или нафта. Хибридните термопомпи съчетават в себе си електрическа термопомпа и традиционните методи на отопление. По този начин Вие получавате най-доброто от тези два източника на енергия. Точно затова хибридните термопомпи се наричат ще термопомпи с двойно гориво.

Хибридни термопомпи – умният избор 2
Хибридни термопомпи – умният избор за отопление

Хибридни термопомпи и отопление с възобновяема енергия

Ако сте решили да използвате система за отопление с хибридни термопомпи, можете да се възползвате от комбинацията между възобновяема енергия и изкопаемо гориво в един общ корпус. Хибридните термопомпи сами превключват между двата вида енергия, с цел да постигнат максимална ефективност. Ако температурите навън не са толкова ниски, системата използва възобновяема енергия. При по-сериозни минусови температури, хибридните термопомпи превключват на изкопаемо гориво.

Хибридните термопомпи превключват автоматично между различните източници на гориво

Това Ви гарантира по-малка консумация на енергия, тъй като работата на хибридните термопомпи се съобразява с метеорологичните условия и се саморегулира. По този начин значително се намаляват разходите за отопление, както и вредните емисии в околната среда. Поставяйки хибридни термопомпи, Вие имате възможност да използвате въздуха като допълнителен източник на енергия. По този начин домът Ви винаги ще получава най-ефективния начин на отопление, а Вие няма да изчерпвате земните ресурси.

Хибридни термопомпи – умният избор 3
Хибридни термопомпи – умният избор за по-ниски сметки

Хибридни термопомпи за по-ниски сметки

Всички изброени до тук предимства на хибридните термопомпи помагат за намаляване разходките за отопление на дома. Благодарение на тях, Вие ще изразходвате много по-малко количество изкопаеми горива, тъй като горивната секция няма да работи през цялото време. Ако трябва да говорим в числа, работата на хибридните термопомпи ще Ви спести между 30% и 50% от общите разходи за отопление на годишна база.

Ако търсите устойчиво и надеждно решение за отопление на Вашия дом, доверете се на специалистите от Булклима, които ще Ви помогнат в избора на хибридни термопомпи!

Какво представляват хибридните термопомпи?
Хибридни термопомпи и отопление с възобновяема енергия
Хибридните термопомпи превключват автоматично между различните източници на гориво
Хибридни термопомпи за по-ниски сметки

Обади са за безплатна консултация