0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

General Fujitsu представя най-компактното външно тяло за VRF системи серия J-III L с мощност 18 HP

18 февруари, 2019

General Fujitsu добави към серията си компактни външни тела AIRSTAGE® J-III L, агрегати с мощност 18 HP. Размерите на машината с мощност 18 HP са съответно В/Ш/Д - 1 638/ 1 080/ 480 мм.

Съоръженията са подходящи за магазини, офиси и обекти, при които има ограничени пространства за инсталиране на агрегатите. От Ноември 2018 г. съоръженията се предлагат в Япония. От Януари 2019 г. се предлагат и на европейския пазар.

Добавянето в гамата на машина с мощност 18 HP разшири възможните комбинации на външни тела и позволява по-голямото им приложение в климатични системи с различен размер.

Във връзка с влязлата в сила European Landscape Convention, има редица ограничения относно местата, където могат да бъдат инсталирани съоръженията в градските райони. Налице е изискване за инсталиране на външни тела на места, които не привличат пряко вниманието, например между сгради, в тесни пространства (напр. балкони) и на места, покрити с външни жалузи.

През 2017 г.General Fujitsu стартира производството на  компактни агрегати с  мощности 8 до 12 HP от серия  (J-III L). През Март 2018 г. добави в гамата и моделите  14 HP и 16 HP (J-III L). Производителят напълно завърши гамата си след пускането в производство на моделите с мощност 18 HP.


Гамата е изключително подходяща за употреба при:

1.Търговски обекти с малки и средни размери.

2. Средно големи офис сгради

3. Хотели

4. Складови помещения

5. Жилищни сгради

Целта на производителят за продажбите на серия J през тази финансова година е 1,5-кратно увеличение на продажбите спрямо предходната фискална година въз основа разширената гама на външните тела.


Съществуващи модели


Предимства:

1.Най-компактните размери на външно тяло на съоръжение с мощност 18 HP

Компактните размери на външните тела, които постигна General са възможни благодарение на оптимизираните компоненти и на уникалните топлообменници, които се ползват. Всички тези усилия позволяват да се достигне дълбочина на телата до 480 мм.

Необходимата площ за монтиране на съоръженията е с 45% по-малка в сравнение със съществуващите. Компактните размери позволяват да се предлагат решения и да се монтират съоръжения на места, които са неподходящи за съществуващите до момента агрегати. Новите машини могат да бъдат инсталирани в тесни пространства. Компактните им размери ги правят лесни за качване посредством асансьорите в сградите.

Всички тези фактори  улесняват монтажа на места, които не привличат вниманието, например между сгради, в тесни пространства (напр. балкони) и на места, покрити с външни жалузи. Налягането от 60 Pa, подържано от вентилаторите, позволява монтирането на външните тела зад жалузийни решетки без намаляване на ефективността.

С тези постижения General разшири възможностите за монтаж на малките и средни магазини и офиси и увеличи степента на свобода по отношение на проектирането на съоръженията.
J-III L (18HP) инсталиран на тераса с декоративна решетка.
Налягането от 60 Pa, подържано от вентилаторите, позволява монтирането на външните тела зад жалузийни решетки без намаляване на ефективността.


2.Постига ниско ниво на шума от 79 dB

В допълнение на употребата на уникалната витлообразна перка на вентилатора с увеличен диаметър 570 mm, General използва и scroll компресор с голям капацитет, за да достигне ниво на шума от  79 dB, което прави машините едни от най-тихите в този диапазон мощности. При нужда от редуциране на шума (в т.ч. през нощта), машината може да бъде превключена да работи в тих режим с максимално ниво на шума 70 dB.
3.Реализира 18% редуциране на количеството фреон спрямо съществуващите модели и е в пълно съответствие със стандарта за безопасност EN-378.


General Fujitsu постигна приблизително 18% намаление на хладилния агент в сравнение със съществуващите модели. В същото време структурата на топлообменника на външното тяло и капацитета отговарят на стандарта за безопасност EN-378 * 3 в Европа.

(Приблизителното редуциране на количеството на използвания хладилен агент е от 27,9 кг до 23,0 кг.)4. Увеличаване на броя на свързващите се вътрешни тела до 42 с един външен модул.

При новите агрегати с мощност 18 H.P., към едно външно тяло могат да се свържат до 42 вътрешни тела Тази възможност  значително подобрява степента на свобода по отношение на проектиране според начина на използване и позволява  различни варианти за инсталиране на вътрешните тела. По този начин съоръженията отговарят на изискванията на хотели, магазини и ресторанти.Тези модели са подходящи за различни варианти за инсталиране на вътрешни тела, и отговарят на подредбата на малки помещения в хотели, магазини и ресторанти.Технически етикет:

Серия
AIRSTAGE J-III L
Mодел
AJH 162LELAH
Мощност (HP)
18
Захранване
3-phase / 400V/ 50Hz
Охладителна мощност (kW)
50.0
EER
2.70
Отоплителна мощност (kW)
50.0
COP
3.66
Звуково налягане (dB)
79
Размери (H × W × D) (mm)
1,638×1,080×480
Тегло (kg)
217
Стартиране на производство
Декември 2018

Брой произведени машини
1'000


Обади са за безплатна консултация