0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

3 полезни съвета за поддръжка на високостенни конвектори

12 Октомври, 2020

Ако вече сте избрали високостенни конвектори за Вашия дом, е добре да знаете и няколко основни неща за тяхната поддръжка. Иновативната им технология Ви гарантира по-дълго време на безпроблемна работа. Въпреки това високостенните конвектори се нуждаят от редовни грижи и почистване, за да използвате пълния им капацитет. Дори при най-малки промени в работата им е добре да обърнете внимание, за да не се задълбочи проблемът в бъдеще. Вижте нашите три полезни съвета за поддръжка на високостенни конвектори.

Поддръжка на високостенни конвектори 1
Поддръжка на високостенни конвектори - профилактика

1. Профилактика на високостенните конвектори веднъж годишно

За по-дълъг живот на Вашите високостенни конвектори е добре, поне веднъж годишно, да бъдат сервизирани от специалист. Това включва проверка за течове, натрупани замърсявания и прах във вентилаторите на високостенните конвектори. Съветваме Ви да не пропускате тази профилактика, особено ако в дома Ви има домашни любимци. Тя може да Ви спести много по-сериозни проблеми в бъдеше, освен това Ви гарантира оптимална работа на високостенните конвектори.

Поддръжка на високостенни конвектори 2
Поддръжка на високостенни конвектори - редовно почистване

2. Редовно почистване на високостенните конвектори

Старайте се да поддържате високостенните конвектори винаги чисти. Това означава не само да забърсвате натрупалия се прах върху тях, но и да почистите вентилатора и въздушните филтри. Само така въздушният поток може да преминава безпрепятствено. По този начин уредите ще работят много по-ефективно.

Почистването се извършва лесно, дори при високостенните конвектори за вграждане, благодарение на лесното сваляне на въздушните филтри и безпроблемния достъп до предния вентилатор. Ако изпитвате затруднение в почистването на Вашите високостенни конвектори, можете да се обърнете към специалист, който бързо и лесно ще се справи с тази задача.

Поддръжка на високостенни конвектори 3
Поддръжка на високостенни конвектори - отстраняване на течове

3. Своевременно отстраняване на течове във високостенните конвектори

При работата на високостенни конвектори се образува течност, наречена кондензат. Ако всичко функционира нормално, течността трябва да се извежда извън конвектора. Възможно е обаче тя да изтича в конвекторния блок. Това се случва най-често при запушване на кондензната тръба. Как да разберете, че имате такъв проблем? В долната част на Вашите високостенни конвектори, или под тях, ще се появи течност. В някои случаи обаче, течът може да не е видим с просто око. Все пак можете да познаете, че нещо не е наред, ако забележите: увреждане на настилката под високостенните конвектори; следи от капки по стената; дори наличие на ръжда или мухъл. Бързото отстраняване на теча от високостенните конвектори е много важно за тяхната безпроблемна работа, затова, ако забележите нещо нередно с тях, свържете се със специалист, който да отстрани повредата!

 

1. Профилактика на високостенните конвектори веднъж годишно
2. Редовно почистване на високостенните конвектори
3. Своевременно отстраняване на течове във високостенните конвектори

Обади са за безплатна консултация