0700 20 223

Безплатна
консултация

GENERAL FUJITSU

Подреди по
string(15) "staticPageBrand"
Най-нови
Най-нови
Най-стари
Висока цена
Ниска цена
Рейтинг
Филтрирай по
string(15) "staticPageBrand"
Най-нови
Най-нови
Най-стари
Висока цена
Ниска цена
Рейтинг
--> --> -->

GENERAL FUJITSU

Знаем, че изборът на климатици може да бъде трудна и времеемка задача и по тази причина създадохме това кратко ръководство, което да Ви ориентира във видовете климатици FUJITSU GENERAL. Не забравяйте, че експертите от Булклима винаги са насреща, за да Ви помогнат да изберете сред най-добрите климатици този, който отговаря на Вашите нужди и изисквания.

Как да изберете климатици FUJITSU GENERAL?

Когато избирате климатици FUJITSU GENERAL, трябва да следвате три основни стъпки.

1) Определяне на необходимата мощност, която трябва да осигуряват нужните Ви

климатици FUJITSU GENERAL.

2) Избор на типа тяло на климатици FUJITSU GENERAL според Вашите нужди.

3) Балансиране на останалите фактори за избор на климатици FUJITSU GENERAL, които могат да включват физически размер на климатици FUJITSU GENERAL, допълнителни функции, нива на шум, естетика и цена на климатици FUJITSU GENERAL.

По-долу в тази статия ще намерите основни насоки за спазване на всяка от трите стъпки

по-горе при избора на климатици FUJITSU GENERAL. Ако се затрудните да преминете през стъпките, посочени по-горе сами, свържете се с наш консултант, който въз основа на Вашите нужди и предпочитания, ще Ви предложи най-подходящите за Вас климатици FUJITSU GENERAL, съответстващи на вашите нужди.

Видове климатици FUJITSU GENERAL, според капацитета


Подобно на по-голямата част от електроуредите, видовете климатици FUJITSU GENERAL често се разделят на групи според пригодността за различни приложения, например, битови, търговски и промишлени. Тези групи климатици FUJITSU GENERAL се отнасят към размера, възможностите и здравината на устройствата, а не към начина на функциониране на климатиците. По-долу описваме накратко различните диапазони на всяка група от климатици FUJITSU GENERAL, според техния капацитет:

 • климатици FUJITSU GENERAL за битова употреба - попадащите в тази група от климатици FUJITSU GENERAL обикновено имат охлаждащ капацитет от 6 000 до 20 000 BTU или между 1.76 до 5.8kW;
 • климатици FUJITSU GENERAL за търговски и офис помещения - в групата климатици FUJITSU GENERAL, предназначени за търговски и офис нужди, попадат климатици FUJITSU GENERAL с охлаждащ капацитет от 12 000 до 50 000 BTU или между 3.5 и 14.65kW;
 • климатици FUJITSU GENERAL за промишлеността - охлаждащият капацитет при промишлените климатици FUJITSU GENERAL започва от 30 000 BTU, или 8.78 kW, и за тях няма горна граница.

Основни видове климатици FUJITSU GENERAL

Видовете климатици FUJITSU GENERAL могат да се разделят на три основни групи;

 • климатици FUJITSU GENERAL моноблок

Моноблок климатици FUJITSU GENERAL представляват единично тяло. Най-често използваните климатици FUJITSU GENERAL моноблок са прозоречните, преносимите моноблок климатици FUJITSU GENERAL и други;

 • климатици FUJITSU GENERAL, сплит системи

Сплит климатици FUJITSU GENERAL са климатични системи, при които има едно тяло, разположено вътре в помещението и още едно, свързано към него, но поставено от външната страна на сградата.

 • климатици FUJITSU GENERAL мулти сплит системи

Мултисплит системите климатици FUJITSU GENERAL са подобни на сплит системите, но при тях, към външното тяло са свързани две или повече вътрешни тела, разположени в едно или няколко помещения, които се климатизират.

Моноблок климатици FUJITSU GENERAL

При този тип климатици FUJITSU GENERAL обикновено хладилният агент се движи от един комплект намотки, от които се загрява към втори комплект, където разпръсква топлината. В моноблок климатици FUJITSU GENERAL двата комплекта намотки са комбинирани в едно тяло.

Тези климатици FUJITSU GENERAL са проектирани да бъдат разположени вътре в сградата, но винаги имат тръба за въздух, която да се свързва, така че нагретият въздух да може да се освободи навън.

Най-познатите видове климатици FUJITSU GENERAL, тип моноблок са преносимите (мобилни) климатици FUJITSU GENERAL и прозоречни моноблок климатици FUJITSU GENERAL.

Сплит и мултисплит климатици FUJITSU GENERAL

Мултисплит системите климатици FUJITSU GENERAL по същество са същите като сплит системите, с изключение на това, че има няколко вътрешни тела, свързани към едно и също външно тяло. Те изискват по-голям и мощен външен агрегат от сплит системите, но въпреки това позволяват използване на един и същ тип вътрешно тяло като тях. Затова по-долу разглеждаме двете системи заедно.

Има няколко типа климатични инсталации, които могат да бъдат описани като сплит

системи, но най-общо казано, те се състоят от външни и вътрешни тела, които са

свързани помежду си с електрически кабел и две медни тръби, по които хладилният агент

тече от и към вътрешните и външните тела. Най-шумната и обемна част от сплит

системите е външното тяло, в което се намира компресорът. По тази причина, то е

разположено отвън. Вътрешното тяло е много по-леко и тихо, а разнообразието от

различни дизайни, позволяват то да се впише ненатрапчиво в почти всеки интериор.

Климатици FUJITSU GENERAL предлагат надежден и удобен начин за отопление през зимните месеци. Тези системи могат да предложат ефективен контрол на температурата в помещенията, поддържайки я постоянна, с разлика между 1 и 2 градуса от желаната. В съвременните сплит системи климатици FUJITSU GENERAL управлението на температурата може да е както традиционно дистанционно, така и с помощта на допълнителен модул за управление на климатика чрез мобилно приложение от разстояние, дори извън дома. Повечето сплит системи климатици FUJITSU GENERAL предлагат и редица допълнителни възможности за управление и/или таймери, така че работата им да може да бъде предварително програмирана в детайл, като това може да включва дори сензорно управление, икономичен или мощен режим, контрол на посоката на въздушната струя и въртенето на клапите на тялото.

Във вътрешното тяло на сплит системите климатици FUJITSU GENERAL се намира филтър за въздух, който от една страна предпазва вътрешните компоненти от попадане на прахови частици в тях, но освен това, служи за пречистване на въздуха от фини прахови частици. Към него може да се прикрепят допълнителни филтри за улавяне на полени или неутрализиране на наслоените миризми.

Сплит и мултисплит системи климатици FUJITSU GENERAL могат да бъдат:

 • сплит системи за стенен монтаж;
 • подови, таванни или комбинирани;
 • касетъчни климатици FUJITSU GENERAL;
 • канални сплит системи;
 • колонни климатици FUJITSU GENERAL.

Все още не сте сигурни как да изберете климатици FUJITSU GENERAL?

Отличното представяне на климатици FUJITSU GENERAL в студените зимни дни, съчетано с модерния дизайн и удобните приложения за контрол, определено заслужават цената си. Разгледайте по-долу възможностите за избор на климатици FUJITSU GENERAL според вашите нужди:

Когато избирате климатици FUJITSU GENERAL за дома си или малки офиси, обикновено най-добрият избор са стенни или подови сплит системи, поради баланса между предлаганите характеристики и добрата цена.

За по-големи търговски или офис площи, в повечето случаи канални или касетъчни сплит системи климатици FUJITSU GENERAL са предпочитаният вариант, тъй като те предоставят повече функционалност и са по-гъвкави при проектиране от останалите видове климатици FUJITSU GENERAL.

Дългото тръбно трасе и голямата денивелация на климатици FUJITSU GENERAL позволява външните тела да се монтират на голямо разстояние от вътрешното. Това е особено подходящо за сгради с ограничения в дизайна.

Когато Ви е необходим високоефективен източник на отопление, който предлага и възможност за охлаждане, тогава е добре да помислите за избор на климатици FUJITSU GENERAL.

В случай, че Ви е необходимо решение за климатизация, което предлага повече

гъвкавост (например, ако имате ограничено място или планирате рядко да използвате

климатици FUJITSU GENERAL в някои от помещенията), тогава е добре да се спрете на климатици FUJITSU GENERAL мултисплит системи, които предлагат лесен монтаж и заемат по-малко място.

Обобщено накратко, обикновено за по-малки пространства изборът на климатици FUJITSU GENERAL е между стенни и подови сплит системи. По-популярни за големи пространства са касетъчни или канални климатици FUJITSU GENERAL, тъй като обикновено те са с по-голям капацитет и предлагат по-голяма гъвкавост. Останалите видове климатици FUJITSU GENERAL най-често се използват за климатизация на по-големи пространства като мезонети, къщи и вили, по- големи офиси, магазини и цели сгради.

Всичко това обаче е само грубо обобщение на информацията - за всеки отделен случай, ние прилагаме индивидуално решение, така че да удовлетворим всички Ваши нужди. Затова не се колебайте да се свържете с нас, при нужда от съдействие за избор на климатици FUJITSU GENERAL.


Официална страница на Fujitsu GENERAL България

Как да изберете климатици Fujitsu GENERAL?

 Видове климатици FUJITSU GENERAL, според капацитета 

Основни видове климатици FUJITSU GENERAL

 Все още не сте сигурни как да изберете климатици FUJITSU GENERAL?


Виж повече
Обади са за безплатна консултация