0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Парадайс Плейс – перла в короната на сградите от най-висок клас в столицата

08 юли, 2024

За пореден път ELITE Building Company, чието име се налага като еталон за качествено и устойчиво изпълнение на премиум жилищни и обществени сгради, както и на обекти в сферата на промишленото и инфраструктурно строителство, се довери на „Булклима Инженеринг“ за изпълнение в част ОВК на най-новото строително бижу в София - Paradise Place , отличен с две награди за „Сграда на годината“ за 2023 г. - в категорията „Жилищни комплекси от многофамилни сгради“ и Първа награда на публиката.

Архитектурният жилищен комплекс от затворен тип, който осигурява едни от най-луксозните удобства за своите обитатели, придавайки стил и комфорт в тяхното ежедневието, се обърна именно към „Булклима Инженеринг“ за изграждане на цялостната газова инсталация от точката на присъединяване на ул. „Борис Руменов“ до извод за монтаж на газово котле и газов котлон във всеки един апартамент в сградата.


Изпълнени са и тръбни разводки за мултисплит климатизатори за всеки дом, като външните тела са позиционирани на обособени места, без да нарушават цялостната визия на фасадата и нейната монолитност.

Изградени са различни вентилационни инсталации : всмукателни вентилации в баните, работна всмукателна вентилация на подземни гаражи за отвеждане на изгорелите газове и аварийна нагнетателна вентилационна система с осови вентилатори в случай на пожар.

Особено иновативно е решението на отвеждането на продуктите на горене и подаването на пресен въздух за газовите котли в сградата. Няма стърчащи тръби от всяко жилище, а са изградени централизирани коаксиaлни комини от неръждаема, сертифицирана система на френския производител Pojulat - с изводи за всеки котел, дренажна система за конденза и декоративни завършващи елементи.

Като допълнение към стремежа ни всички инсталации да бъдат съизмерни на премиум нивото на комплекса, „Булклима инженеринг“ ЕООД предложи, оразмери и изпълни декоративни завършващи елементи („шапки“) за всички комини, шахти и изводи по покрива, дворната площ и околните пространства. Тези решения бяха изпълнени с елегантна рамка, модерни алуминиеви жалузи, солидна неръждаема завършваща вана, декорирана с бели овални мраморни камъни, а всички елементи бяха декорирани в цветовото единство на екстериора на компелкса.

В раойона на рецепционното пространство на сградата, изпълнихме централна климатична инсталация VRV - с касетъчни и канални вътрешни тела, използващи общ микропроцесорен контрол и общообменна вентилация с високоефективен рекуператор и вентилационни решетки, съобразно интериора.

В момента се изграждат инсталациите на СПА комплекса, басейна, прилежащите му помещения, фитнес залата и зоната за спорт. Предвидени са и в момента са в процес на изпълнение, отоплителна инсталация с термопомпи въздух-вода и подово отопление, климатична инсталация VRV с касетъчни и канални тела, обезмъглителна инсталация с подходяща климатична камера на директно изпарение и текстилни въздуховоди, общообемни вентилации с рекуператори, битова гореща вода и подгряване на басейна с кондензни газови котли и други съвременни решения, използващи най-високите стандарти за качество и надеждност.

 Булклима инженеринг“ е дружество с богати традиции и дългогодишна фирмена история в областта на ОВК сектора с изграден международен опит в продажбите, монтирането и сервизирането на всички видове битови и професионални климатични системи – в това число VRF и чилърни машини за изграждане на цялостна сградна климатизация. Уверени сме, че с проекти като „Парадайс плейс“, ние оправдаваме голямото доверие от страна на нашите партньори с добри нагледни резултати, които спомагат за налагането ни като фирма на пазара, поддържаща най-високи стандарти за качество и изпълнение. Доверете се на опита и доказания успех, избирайки „Булклима“!

Обади са за безплатна консултация