0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Нови фотоволтаични модули от KAISAI

30 май, 2021

Като доставчик на енергийно ефективни системи за топлинен комфорт, компанията Klima-Therm – генерален дистрибутор и собственик на марка на KAISAI, разширява своята гама с нови решения в сегмента на възобновяемите енергийни източници, чието действие се основава на получаване, преобразуване и използване на природни и екологични енергийни ресурси. Фотоволтаичните модули KAISAI са друга гама от продукти, след термопомпи въздух-вода и централна вентилация и рекуперация, разширяваща портфолиото на компанията в този сегмент и представляваща още един етап в нейното развитие в областта на решенията, използвани в сгради с ниска и нулева енергия.

Фотоволтаикът, като технология за преобразуване на енергията от слънчевата радиация в електричество, е един от най-важните сектори на ВЕИ, като се присъединява към световната тенденция на производство без емисии, използване и съхранение на електричество и възстановяване на генерираната топлина. Навлизайки в нов етап от своето развитие, Klima-Therm се вписва в изпълнението на основната цел на енергийната трансформация, която се извършва в момента и която е една от основните насоки на дейностите на Европейския съюз, а именно опазването на природната среда, включително подобряване на качеството на въздуха.

Фотоволтаичната инсталация дава възможност да се създаде сграда с ниска или нулева енергия. Чрез производството на собствено електричество и съхраняването му в мрежата или в домашно енергийно хранилище, домакинството е в състояние да задоволи нуждите си от битова топла вода, захранване на домакински уреди, отопление и вентилация. Преобразуването на слънчевата светлина в електричество чрез фотоволтаични модули осигурява стабилен и неизчерпаем източник на зелена енергия, чието производство има много по-малък въглероден отпечатък от използването на изкопаеми горива. На свой ред, комбинацията от две технологии, използващи възобновяеми енергийни източници, каквито са фотоволтаици и термопомпи, позволява да се създаде така наречената система за пасивни къщи, т.е.не се доставя енергия отвън. На практика интеграцията на тези две решения означава, че потребителят може да намали разходите за отопление и електричество до почти нула и да стане до голяма степен независим от външните доставчици на топлинна и електрическа енергия.

Монокристалните фотоволтаични модули STPXXXS / 350-370 / 360-380 / 435-455W на KAISAI се отличават със специален клетъчен дизайн, който позволява по-нисък ток, което значително подобрява ефективността им и намалява загубите, поради частично засенчване и износване на клетките, като същевременно увеличава капацитета на преобразуването на слънчевата енергия. Фотоволтаичните модули KAISAI ще бъдат налични до края на април 2021 г. в търговската мрежа на KAISAI. Всички предлагани модели идват с 25-годишна гаранция за изпълнение и пълна сертификация, потвърдена от акредитиран независим институт VDE.

Вижте повече за хибридни термопомпи

Обади са за безплатна консултация