0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Конвектори за вграждане – какво казват специалистите?

26 Октомври, 2020

Търсите полезна и практична информация за конвектори за вграждане? Ние, специалистите на Булклима, сме подготвили кратка статия, в която ще ви запознаем с принципа на работа, монтаж и основните предимства на конвекторите за вграждане.

Конвектори за вграждане – какво казват специалистите 1
Конвектори за вграждане – какво казват специалистите


Какво представляват конвекторите за вграждане?

Нека започнем от там, че конвекторите за вграждане служат за отопление или охлаждане на помещенията. Те имат външен генератор на топла/студена вода, към който са свързани със специални тръбни връзки. Конвекторите за вграждане получават генерираната енергия в топлообменника и след това я разпръскват в помещението с помощта на вентилатора, през решетката. Това е основният им механизъм на работа.

Конвектори за вграждане – какво казват специалистите 2
Конвектори за вграждане – какво казват специалистите за монтажа

Монтаж на конвектори за вграждане

При конвектори за вграждане се използва скрит монтаж - в стената, пода или дори в тавана. Всичко зависи от вашите индивидуални нужди  и спецификите на конкретното помещение. Единствената видима част от конвекторите за вграждане е декоративната решетка, откъдето влиза топлия и студения въздух. Всички останали елементи от конвекторите за вграждане остават скрити.

Основни предимства на конвекторите за вграждане

Конвекторите за вграждане са все по-предпочитани както за дома, така и за търговски обекти, заведения за хранене, кафенета, хотели и т.н. Причините за това са няколко:

Конвектори за вграждане – какво казват специалистите 3
Конвектори за вграждане – какво казват специалистите за предимствата
  • Осигуряват равномерно отопление – вече няма да се притеснявате от появата на течение в стаята и ще избегнете наличието на студени участъци в помещението.  
  • Работят ефективно – това се дължи на нагревателния елемент, който работи с вода и предоставя голяма топлинна мощност. Само малко количество гореща вода е необходимо на конвекторите за вграждане, които работят със системи с термопомпи.
  • Подходящи са за хора, които имат астма или алергии- конвекторите за вграждане позволяват по-добра вентилация на въздуха в помещенията за разлика от традиционните радиатори. Това помага за намаляване на алергените и фините прахови частици, като ви гарантира по-чист въздух в дома.
  • Не образуват конденз – това ви позволява спокойно да използвате конвекторите за вграждане в изцяло остъклени помещения.
  • Вписват се елегантно във всеки интериорен дизайн - конвекторите за вграждане са изключително дискретни и почти незабележими. Декоративната им решетка може да се използва и като част от дизайна на помещението. Конвекторите за вграждане са подходящи, ако имате големи панорамни или френски прозорци и поставянето на радиатори в стаята е невъзможно.

Ако имате нужда от индивидуална консултация при избора на конвектори за вграждане, не се колебайте да се свържете с екипа на Булклима!

 

Какво представляват конвекторите за вграждане?
Монтаж на конвектори за вграждане
Основни предимства на конвекторите за вграждане

Обади са за безплатна консултация