0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Какви са основните разлики между конвенционални и инверторни климатици?

19 Октомври, 2020

Сигурно Ви е направило впечатление, че най-рекламираните и предпочитани климатици през последните години са инверторните климатици. Знаете ли обаче каква е разликата между тях и конвенционалните системи? Ние, специалистите от Булклима, ще Ви помогнем да направите това разграничение и да вземете най-правилното решение за Вашия дом!

Инверторните климатици по-лесно поддържат постоянна температура

Причината за това се крие в скоростта на компресора. При конвенционалните системи тя е фиксирана и затова те по-трудно могат да достигнат и поддържат желаната температура. Освен това им е необходима повече енергия. Компресорът при инверторните климатици не е с фиксирана, а с променлива скорост на работа, затова те по-бързо и лесно достигат зададените градуси и поддържат постоянна температура в помещенията.

Разликите между конвенционални и инверторни климатици 1
Разликите между конвенционални и инверторни климатици - поддръжка

Инверторните климатици са по-икономични

Променливата скорост на компресора на инверторните климатици е основна причина те да са по-икономични. Конвенционалните системи се включват, едва когато температурата падне 4 °C под зададената. Този процес на работа изисква много по-голямо количество електроенергия, за разлика от режима на работа на инверторните климатици. Не случайно те са по-предпочитаното решение в дома, но и в различни бизнес, административни сгради и търговски обекти.

Разликите между конвенционални и инверторни климатици 2
Разликите между конвенционални и инверторни климатици - режим на работа

Инверторните климатици имат по-тих режим на работа

Със сигурност ще се съгласите, че е много досадно да чувате климатика, докато работи. С инверторните климатици няма да имате този проблем, защото те са с изключително тих режим на работа. Това важи, както когато ги използвате за охлаждане, така и за отопление. Причината за е, че за разлика от конвенционалните системи, компресорът на инверторните климатици не се включва и изключва, а работи непрекъснато. Така, освен че осигурява постоянна температура в помещенията, е много по-тих и няма да смущава покоя в дома ви. Освен това инверторните климатици имат много функции за управление нивата на шум. Вие сами можете да определяте скоростта на вентилатора, дори да изберете нощен режим. Той е най-тих и осигурява спокоен сън.

Разликите между конвенционални и инверторни климатици 3
Разликите между конвенционални и инверторни климатици - цена-качество

Инверторните климатици са с по-добро съотношение цена-качество

Първото нещо, което прави впечатление е, че инверторните климатици са малко по-скъпи от конвенционалните. Истината обаче е, че вие правите една дългосрочна инвестиция за Вашия дом. Инверторните климатици се произвеждат по най-новите и съвременни стандарти за енергийна ефективност. С тях можете да намалите сметките си за електроенергия с до 30%. Освен това инверторните климатици имат по-висока мощност и по-добър енергиен коефициент, така че цената им напълно отговаря на качеството, което получавате.

 

Инверторните климатици по-лесно поддържат постоянна температура
Инверторните климатици са по-икономични
Инверторните климатици имат по-тих режим на работа
Инверторните климатици са с по-добро съотношение цена-качество

Обади са за безплатна консултация