0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление?

24 Септември, 2020

С наближаване на зимния сезон темата за ефективното отопление на дома отново е да дневен ред. Всеки търси най-изгодното съотношение цена-качество и начин да намали месечните разходи за отопление. Решението? Термопомпи! Те могат да се използват и за охлаждане, но сега ще обърнем внимание на функциите им за отопление на дома. Благодарение на инверторната си технология, термопомпите улавят свободната енергия от околната среда и реализират големи икономии. Как става това?

Как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление 1
Идеи как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление

Термопомпи – с по-малко електроенергия генерират повече топлина

С използването само на 1 kWh електроенергия, термопомпите отдават между 3 kWh и 5 kWh топлинна енергия. Казано по друг начин, ако досега сте се отоплявали чрез електроенергия, с поставянето на термопомпи сметките ви за ток могат да намалеят с 50% до 75%. Точно затова термопомпите са толкова предпочитани в повечето европейски страни. Те са 2 до 4 пъти по-ефективни от отопление на изкопаеми горива.

Как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление 2
Вижте как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление

Термопомпите осигуряват висока ефективност на отоплението с електричество

Термопомпите използват електричество, само за да се захранят, но не и за да генерират топлина. Точно затова са толкова ефективни и намаляват разходите Ви за отопление. При традиционното отопление на ток количеството генерирана топлина е пропорционално на използваната електроенергия. Но ако изберете термопомпи, ще получите висока ефективност, тъй като с едно и също количество енергия Вие получавате троен ефект – захранвате двата вентилатора (на изпарителя и кондензатора), компресора и помпата, които събират топлината от околната среда и я пренасят в помещението. Така за едно и също количество енергия, което бихте използвали, ще получите много по-ефикасно отопление с термопомпи!

Как термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление 3
Kак термопомпите ще Ви помогнат да намалите разходите за отопление

Термопомпите намаляват разходите на нафта и газ

Ако домът ви има традиционна системи за отопление като нафта или газ, отново можете да се възползвате от предимствата на термопомпите. Те допълнително намаляват разходите за гориво. Термопомпите могат да спестят над 1100 литра нафта за отоплението на една средно голяма къща! Освен това те намаляват въглеродния отпечатък и се грижат за околната среда.

Термопомпи и соларна енергия за по-ниски сметки

Ако свържете Вашите термопомпи с фотоволтаичните панели за електричество, многократно ще намалите разходките за електричество. Можете да отоплявате дома си на до 2 пъти по-ниска цена за kWh. На годишна база това е с около 40% по-ниски сметки! Как Ви звучи? Ако имате нужда от допълнителна консултация, свържете се със специалистите на Булклима!

 

Термопомпи – с по-малко електроенергия генерират повече топлина
Термопомпите осигуряват висока ефективност на отоплението с електричество
Термопомпите намаляват разходите на нафта и газ
Термопомпи и соларна енергия за по-ниски сметки

Обади са за безплатна консултация