0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Fujitsu General – какви видове климатици произвежда японският технологичен гигант?

10 януари, 2024

Защо прдуктите на бранда са сред най-търсените и предпочитани на пазара?

Японската компания Fujitsu General е една от най-известните и предпочитани марки за климатици в световен мащаб. Нейните уреди се отличават с висока енергийна ефективност, ниски нива на шум, както и редица допълнителни функции и екстри, осигуряващи оптимално удобство и комфорт. Продуктовата гама на климатици Fujitsu General е изключително разнообразна и способна да задоволи нуждите и изискванията на всеки един съвременен потребител, независимо дали се касае за климатизиране на дома, офиса или по-големи промишлени и търговски пространства.

Климатиците Fujitsu General, предвидени за частни жилища и домове, както и за различни помещения в по-малки и по-големи хотелски комплекси, къщи за гости и семейни вили, се предлагат в подови и стенни  варианти - в зависимост от типа на предпочитания монтаж. Това дава възможност да изберете вида климатик, който да е изцяло съобразен с личните ви вкусове и предпочитания.

При офисните, промишлени и по-големи търговски площи, климатиците на японския гигант Fujitsu General предоставят още по-голям избор от разнообразни решения за отопление, вентитилация и климатизация. В тези случаи те могат да бъдат, освен по-мощни модели за стенен и подов монтаж, така и варианти, които вече попадат в класа на професионалните машини. Те могат да бъдат касетъчни, таванно-подови или канални.

Основно предимство на касетъчните климатици Fujitsu General е, че те са предвидени за вграждане в помещения с окачени тавани и са предназначени за охлаждане и отопление на административни сгради и търговски обекти: офиси, конферентни зали, банкови салони, магазини, където е важно да се поддържа комфортен климат, без да се нарушава цялостната визия на средата.

Монтажът им остава „скрит“ и деликатен на нивото на самия таван, а решетката с равен и стилен дизайн оисгурява 360º-градусов въздушен поток в четири посоки и предоставя равномерно разпределение на въздуха в големи пространства.

Касетъчните климатици на Fujitsu General се предлагат в два различни цвята на панела (бял и черен), които клиентът може да избере според интериора на помещението.

Специфичното при подово-таванните климатици на Fujitsu General е, че част от тях могат да се монтират както хоризонтално под тавана, така и вертикално на пода, долепени до стената, което дава рзлични възможности при избора на монтаж. Удобството при тях е, че кондензните и свързващи тръби могат да се скрият в панела на тялото и да се изведат в различни посоки, което позволява лесното им монтиране и обслужване. В зависимост от варианта на монтажа, въздушната струя може да е насочена по дължина на помещението или по вертикала нагоре. Преди да се насочите към избор на този тип климатици, съобразете дали имате включен трифазен ток, защото при някои от моделите е необходимо наличие на точно такова захранване.

Подобно на касетъчните климатици на Fujitsu General, каналните климатици на марката също са предвидени за „скрит“ монтаж (могат да бъдат монтирани в тавани и стени) и не отнемат от квадратурата на помещението, като в същото време естествено и ненатрапчиво се съчетават с всеки интериор. Видимата им част е само тясна решетка, през която навлиза мощен въздушен поток. Те са широко използвани и предпочитани за климатизирането на магазини, хотели, офиси, зали и частни домове с големи вътрешни салони. Тяхната работа е ефективна и икономична. Преди да се насочите в избора си към канален климатик, отново съобразете дали имате трифазен ток в помещението и с какъв тип захранване работи моделът, от който се интересувате.


Последният вид климатични системи, които ще разгледаме в тази статия са мулти сплит системите на Fujitsu General. Неслучайно сме оставили тяхното представяне „накрая“, защото основната им характеристика е, че едно външно тяло, може да захранва по няколко вътрешни, разположени в различни стаи. При съвременния тип строителство, това е един от най-търсените варианти за климатизация, с който се цели разполагането на по-малък брой машини от външните страни на сградите. Те могат да се съчетаят освен със стенни, подови, таванни или касетъчни вътрешни тела, дори и с познатите ни вече климатици от канален тип. Нерядко срещано е и съчетанието от няколко различни по вид вътрешни тела при една мулти сплит инсталация.

Fujitsu_General_multisplit

Не забравяйте, че към какъвто и вариант да сте се насочили в своето търсене, най-полезно би било да се обърнете за предварително съдействие към нашите специалисти и да получите безплатна професионална консултация за плануваната инвестиция.

Обади са за безплатна консултация