0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Fujitsu General започва 2018 година с награда Good Design за новия модел климатици серия KG

19 януари, 2018

В края на 2017-та година Fujitsu General стартира производството на новия модел енергоспестяващи климатици серия KG за Европейския пазар, който спечели наградата на Японския институт за иновативен дизайн Good Design.

Отличието Good Design се присъжда веднъж годишно, като в допълнение към високите стандарти за дизайн, под внимание се вземат още прилагане на нови технологии, функционалност, лекотата при използването му от потребителя, концепция за развитие на оборудването.

Серия KG, която получи наградата този път, е отличена с дизайн, който изцяло хармонизира с картините и фотографиите, декориращи стените в помещението, чрез изчистените си хоризонтални и вертикални линии. Четирите края на вътрешното тяло са заоблени, за да придадат модерен и оригинален вид на новаторския дизайн на модела.

Освен с външния си вид, климатикът впечатлява и с най-високия за Европа енергиен клас А+++, като е оборудван с топлообменник с висока плътност, а ширината на вътрешното тяло е намалена до само 21,5 см. Климатикът се произвежда съобразно новите Европейски изисквания за опазване на околната среда и е снабден с екологично-чистият фреон R32.

Инженерите от Fujitsu General обясниха, че са се постарали да подобрят имиджа на марката по отношение на дизайна, като са изследвали различните потребителски очаквания, чрез проучване и анализиране на техните потребности, тестване на различни дизайни и съобразяване с актуалните тенденции в интериорното планиране. По този начин са създали пространствено хармонизиран и изключително оригинален дизайн на новата серия KG.

Оценката на журито на наградите е, че са търсили климатик предназначен за Европейския и презокеанския пазар, чиито потребители са изключително взискателни към домашния интериор. Търсеният дизайн изисква максимално адаптиране към обкръжаващата среда. Обикновено климатиците от този тип са закръглени в предната си част, за да не изглеждат обемни, но чрез заглаждане на капака и заобляне на ръбовете, този модел създава естествен вид на „предмет закачен на стената“ като рамка на снимка.

Вижте още за монтаж на климатици

Обади са за безплатна консултация