0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Какъв климатик да изберем за зимата?

11 Декември, 2023


С настъпването на отоплителния сезон и понижаването на температурите, пред голяма част от домакинствата изниква въпросът – какъв точно енергоспестяващ отоплителен уред да изберем за своя дом? Разбира се, възможностите в предлагането на решения са многобройни, но категорично най-евтиният вариант за отпление си остава климатикът.

В широката гама от продукти на отоплително-вениталационни системи, потребителят със сигурност се чувства раздвоен и несигурен в избора си на марка, тип климатик и необходима мощност. Ето защо е много важно, когато избираме климатик за отопление, да се доверим на фирма с добро име на пазара и екип от специалисти, които да ни консултират и насочат правилно в избора ни.

Преди да се обърнем към специалист обаче, е нужно да знаем квадратурата на помещението, което искаме да климатизираме, височината му, както и да можем да дадем максимална допълнителна информация на консултанта: какъв е видът строителство, има ли изолации жилището, какъв стъклопакет е монтиран, какво е изложението и т.н. В тази връзка, много добре би било, ако към предварителната информация, приложим и изпратим снимки за безплатна дистанционна консултация от специалист.

Ако целта ни е да отопляваме един дом, избирайки най-евтиния и енергоспестяващ начин за това, чрез покупка на надежден икономичен климатик, то най-добре би било, ако не търсим бюджетен вариант за целта, а сме предвидили и отделили малко по-сериозна сума за закупуването на по-висок клас техника от реномирана марка. Тук действа принципът, че търсенето (бюджетът), ще определи предлагането (марката и класа на уреда) от страна на търговеца.

В тази статия ще ви обърнем внимание на няколко основни акцента, които ще ви помогнат в избора на климатик за отоплителния сезон.


  • Струва ли си да отделим по-сериозна сума за по-висок клас климатик?

Преди да определим бюджета си за покупка на климатик за зимния сезон, нека си дадем сметка, че това е инвестиция, която правим за години напред. По-високият клас климатик дава предимство най-общо казано в две неща: значително по-ниски сметки за ток и по-дълъг експлоатационен период спрямо бюджетните модели. Причината за тази закономерност е в материалите, частите и изработката, които се използват при едните и при другите. При евтините климатици по-нискокачествените материали могат да доведат до по-бързо износване и амортизиране на техниката, което крие повишен риск от дефекти, чести повреди и неефективност при тяхната работа.  За да избегнете тези проблеми, Ви препоръчваме климатиците на General Fujitsu, които са известни с добрата си комбинация от ефективност, надеждност, икономичност и дълъг живот.

  • Инверторен или хиперинверторен климатик?

Когато говорим за отопление при ниски температури за предпочитане е да се насочим към хиперинверторен модел с по-високи средни номинали на топлоотдаване и възможно най-ниски стойности на консумирана електроенергия.

Други основни характеристики на по-добрите модели климатици от високите класове, са сензорите за човешко присъствие и пестене на енергия, таймер програматорите, икономичните еко режими за работа през нощта, ниските им шумови стойности и компресорите с автоматична промяна на скоростта за максимална адаптивност към средата за достигане на най-нисък енергиен разход.

Ако търсите най-доброто за вас, ви препоръчваме да погледнете KG-серията на General Fujitsu, която ще намерите на този линк: https://bulclima.com/search?q=kgte

 

  • Каква мощност климатик да изберем?

Въпросът с мощността е другият определящ момент при избора ни на климатик. Тук е много важно да изберем точната мощност според квадратурата на нашето помещение. Ако изберем прекалено слаб климатик, това може да доведе до непрекъсната натовареност, по-бърза амортизация на техниката и съкращаване на нейния живот, както и до по-високи разходи за ток, поради неспособност да се осигури необходимата температура в помещението. Накратко, при недостатъчна мощност, рискуваме да плащаме повече и да се топлим по-малко, съкращавайки живота на климатичната си система.

Въпреки препоръчителния аванс в мощността, с който е добре да се презастраховаме при отопление, той не бива да е прекалено голям, защото поставянето на свръх мощен климатик в помещението, ще доведе до често включване и изключване на уреда, което от своя страна, отново ще генерира по-високи разходи за електроенергия.

Ето защо, на база многобройните компоненти, които трябва да съобразите, когато купувате климатик, най-сигурният начин да не сбъркате в избора си е да се обърнете за безплатна и професионална консултация към някой от нашите специалисти в централния ни шоурум.

София, ж.к. „Лозенец“,

ул. „Св. Наум” 66

тел. 0700 20 223

БУЛКЛИМА ИНЖЕНЕРИНГ разполага с екип от висококвалифициран инженерно-технически персонал, който предлага цялостни решения за инсталации в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията на жилищни и административни сгради, хотели, търговски обекти, промишлени и складови помещения използвайки съвременни високоефективни съоръжения.

Дружеството предлага съвременни системи, съобразени изцяло с конкретните потребности на клиента.

Основна цел е предоставяне на качествени решения с максимално ниски експлоатационни разходи и оптимална цена.


Обади са за безплатна консултация