0700 20 223

Безплатна
консултация

Новини

Bio HEPA филтърът на климатика KAISAI ICE пречиства въздуха без компромиси

29 януари, 2024

Технологията се справя с алергени, бактерии и вируси

Сигурно ще се съгласите, че е важно въздухът, който дишаме вкъщи, да е максимално чист. А сега си имаме и сигурен съюзник – негово величество климатика. Стенният климатик KAISAI ICE притежава функция за пречистване на въздуха, възложена на Bio HEPA филтър. Модерната технология улавя 99% от праховите частици и бактериите с размер 0,3 микрона и нагоре, както и до 95% от частиците от 0,1 до 0,3 микрона! А знаем, че чистотата е здраве!


Безкомпромисният чистник

Какво е Bio HEPA филтър? HEPA означава „високоефективен предпазител за частици“ (от английски High Efficiency Particle Arrestor). Той улавя изкусно най-малките частици, които други системи за пречистване само ще върнат обратно във въздуха на вашия дом. HEPA филтърът дължи своята висока ефективност на тънките стъклени влакна, от които е изработен. Получената от тях материя се нагъва като хармоника. Това осигурява по-голяма площ на филтриране, а скоростта на въздушния поток се забавя.Как работи BIO HEPA филтърът?

HEPA филтърът уверено спира вредните частици, но как? Първо, по-едрите от тях просто попадат в стъкленото влакно като в сито и се залепват за него. Когато частиците са по-малки, те се движат по инерция, срещат влакното и си остават в него. Още по-малките пък следват въздушния поток около влакното и то хищно ги улавя – ако са достатъчно близо. Най-малките частици се движат хаотично, сблъскват се с други молекули (брауново движение) и отново стават плячка на вездесъщото влакно.За алергични, астматици, но не само

Ако някой у вас има алергия или астма, Bio HEPA филтърът на стенния климатик KAISAI ICE може да промени живота ви – без преувеличение. Проучванията показват, че симптомите на малките деца с астма, които са имали HEPA въздухопречистватели в спалните си в продължение на почти четири месеца, намаляват. Това се дължи на факта, че този тип филтри улавят потенциални алергени. Благодарение на функцията за йонизация на въздуха Bio HEPA филтърът елиминира частици от акари, плесени, бактерии и вируси от околната среда. Той също така може да намали количеството прах във вашия дом. Бонус от функцията на йонизатора е овлажняването на въздуха, което оказва положителен ефект върху кожата и създава приятно усещане за свежест в климатизираната с KAISAI ICE стая.

Въздъхнахте ли с облекчение? 

Обади са за безплатна консултация